Перегляд тем

Перегляд тем

В системі Semantrum користувачі мають можливість обрати одну тему чи декілька тем одночасно та визначити декілька типів відображення публікацій задля ефективного пошуку публікацій, групування та експорту необхідної інформації. 

Перегляд однієї теми

У переліку тем можна бачити всі теми, доступні у вашому акаунті. Перехід із однієї теми до іншої здійснюється простим натисканням на її назву.
Для того, щоб переглянути стрічку публікацій за конкретною темою, натисніть плашку з назвою теми або на чекбокс біля картинки теми і кнопку ОК знизу переліку тем.


Якщо ви часто користуєтесь певною темою, ви можете закріпити її у списку тем зверху для того, щоб ця тема відкривалась одразу при вході в систему. Детальніше про те, як налаштувати відображення тем.

Перегляд декількох тем


Для того, щоб обрати декілька тем для перегляду, натисніть на чекбокс зліва від назви потрібних тем у правому меню і кнопку ОК знизу переліку тем. 

Одночасний перегляд тем можна використовувати, якщо вам потрібно порівняти теми між собою, або знайти публікації, в яких згадується декілька об'єктів моніторингу. Для того, що порівняти декілька тем за статистичними показниками, використовуйте режим "Графіки" (докладніше про це тут.)


Перегляд публікацій за усіма темами

Якщо необхідно переглянути стрічку публікацій за усіма темами, зніміть вибір усіх тем та натисніть ОК.
Таким чином, ви отримаєте у стрічці згадування, що потрапили з усіх тем вашого акаунту.

Варто знати:
  1. За замовчуванням перехід між темами очищує фільтри у правій частині екрану. Щоб перейти між рубриками зі збереженням стану фільтрів, оберіть «Тема з застосованими фільтрами» у меню теми.
  2. За замовчуванням, вибір декількох тем передбачає, що у стрічці повідомлень Ви побачите перелік всіх документів, які входять хоча б в одну з обраних рубрик.
  3. Якщо у вибірці обрано більше однієї теми, індикатор тональності на публікації може бути різнокольоровим, це означає, що документ потрапив в декілька тем одночасно, та має різну тональність стосовно різних об’єктів моніторингу, згаданих у документі. На індикаторі відображається тональність публікації для всіх обраних тем, пропорційно тому, скільки разів публікація визначена нейтральною або негативною для обраних тем.
  4. Для того, щоб зняти вибір з усіх тем потрібно натистнути на хрестик знизу.
  5. Якщо ви бачите плашку з надписом "Попередній запит ще виконується!", це означає, що система опрацьовує ваш запит, треба зачекати декілька секунд для перегляду стрічки публікацій і виконання наступних дій.

Варіанти відображення декількох тем

  1. Відображення публікацій, які спільні для всіх тем
Для того, щоб бачити публікації, які потрапили до декількох тем одразу, наприклад, текст, у  якому згадуються Кулеба Дмитро та Ляшко Віктор тощо, варто обрати 2 або більше тем, натиснути ОК та перемикнути індикатор типу відображення у лівий бік.


Таким чином, ми отримаємо тексти, у яких Кулеба Дмитро, Ляшко Віктор та Ткаченко Олександр згадуються одночасно у публікаціях.

Такий спосіб відображення можна використовувати, якщо ви хочете знайти публікації, в яких одночасно згадуються вас і конкурентів, або, наприклад, якщо ви відслідковуєте тему про вакцинацію, та хочете знати, як в цій темі згадують іншу вашу тему, наприклад, фармацевтичну компанію.

  1. Відображення публікацій, окремо по кожній теми
Для того, щоб бачити публікації, які ввійшли хоча б в одну з обраних тем, варто обрати 2 або більше тем, натиснути ОК та перемикнути інтикатор типу відображення у правий бік бік.


У такий спосіб, ви отримаєте всі публікації,які входять в обрані теми. 

Такий спосіб відображення можна використовувати, якщо вам потрібно знайти всі публікації, в яких згадували хоча б одного вашого конкурента, або хоча б один ваш бренд (якщо ви їх відслідклвуєте в окремих темах). 

Гарного користування системою Semantrum!


    • Related Articles

    • Редагування тем

      В системі Semantrum користувачі мають можливість редагувати раніше створені теми. Для того, щоб мати можливість створювати та редагувати власні теми, користувач повинен мати відповідні права. Користувачі також можуть мати права редагувати теми, які ...
    • Створення теми в Semantrum

      В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Дізнайтесь більше, що таке тема і об’єкт моніторингу. Зверніть увагу: Створення теми доступне лише користувачам з роллю "Створення тем". Дізнатись більше про ...
    • Видалення теми

      В системі Semantrum користувачі мають можливість видаляти раніше створені теми. Для того, щоб мати можливість створювати, редагувати та видаляти власні теми, користувач повинен мати відповідні права. Користувачі також можуть мати права видаляти теми, ...
    • Інтерфейс системи у браузері смартфона та планшета

      Якщо ви користуєтесь системою у браузері пристрою з невеликим екраном (наприклад, планшет або смартфон), панель фільтрів може приховуватись автоматично, щоб забезпечити відображення стрічки публікацій. Приховується також панель тем. Є відмінності ...
    • Заповнення тем публікаціями за попередні періоди

      Користувач може самостійно наповнити тему історією - даними за минулий період, або додати історію під час створення теми. Додавання історії публікацій під час створення теми При створенні теми можна завантажити історію за кількість днів, що доступна ...