Пошук публікацій в темі/темах

Пошук публікацій в темі/темах

Пошук згадувань у темі


Ви можете здійснювати наскрізний пошук за темою/темами, які наявні у вашому аккаунті. Якщо вам потрібно знайти якесь слово/персону/компанію, яка згадувалась разом із ключовими словами у певній темі, або перевірити, чи потрапила певна публікація у тему, скористайтесь полем Пошук на панелі фільтрів.

Крок 1. Оберіть необхідну тему/теми та натисніть «ОК».
Крок 2. Введіть в поле пошуку слова або словосполучення та натисніть «ОК».


Таким чином, ви отримуєте публікації, які містять пошукове слово/слова, та потрапили в обрану тему. Результати пошуку підсвічуються жовтим у публікаціях, щоб можна було знайти потрібне слово у тексті.
Пошук працює по всьому тексту публікацій, а це означає, що ви зможете знаходити важливі інсайти навіть в найдовших публікаціях.

Зверніть увагу:
  1. Система автоматично визначає закінчення слів у пошуку та знаходить те ж слово із іншим закінченням. На прикладі пошукового слова «Україна» ми бачимо, що система знаходить також публікації зі словами «України», «Україною» тощо. 
  2. Якщо ви використовуєте для пошуку довгу фразу (наприклад, назву статті), зверніть увагу на те, щоб у ній не було зайвих символів, наприклад, ком, точок, знаків оклику та запитання. Символи, які варто видаляти із пошукового запиту: ! , ; ? = № $ / \ 
  3. Запити у Semantrum не чутливі до регістру. Тобто запити місто Київ та місто київ будуть абсолютно однаковими.

Пошук згадувань за всіма темами

Якщо ви бажаєте здійснити пошук за всіма темами акаунту, необхідно зняти вибір з теми/тем і натиснути «ОК». Далі введіть в поле пошуку ключові слова/словосполучення, використовуючи Інформаційно-пошукову мову у Semantrum, та натисніть «ОК».
Таким чином, ви отримуєте публікації, що відфільтровані за ключовими словами/словосполученнями за всіма темами, що є у вашому акаунті. 



Очищення поля пошуку

Після того, як ви знайшли потрібні публікації та опрацювали їх, ви можете повернутись до перегляду всіх публікацій у темі/темах вашого акаунту. Для цього натисніть на хрестик очистки пошукового запиту на панелі фільтрів.


Фільтри та пошук за словами очищуються окремо. Якщо ви очистите пошукове поле, обрані фільтри все ще будуть застосовані.

Ви можете використовувати також спеціальні символи для враховувати закінчення слів. Детальніше про те, як враховувати різні закінчення слів. Здійснювати пошук можна також тільки у заголовках публікацій, або тільки у текстах. Детальніше про пошук ключових слів у заголовках публікацій. Крім того, ви можете використовувати різні оператори для вказування відношень між ключовими словами. Детальніше про одночасний пошук декількома мовами та декількох об'єктів у темі.

Що робити, якщо...
Ви не знайшли потрібної публікації:
1. Перевірте, чи немає помилок у пошуковому запиті,  варто звернути увагу, чи не видає помилку система під час пошуку через використання спеціальних символів.
2. Якщо ви не бачите в вашому акаунті публікації із потрібного Інтернет ЗМІ, перевірте, чи у статті є ключові слова, які присутні у налаштуваннях ваших тем. Перевірте також, наскільки давно опублікована стаття. Якщо час її публікації не перевищує 10-30 хвилин, публікація може ще не бути опрацьованою. 
3. Якщо ключові слова у публікації є, і публікація дійсно повинна була потрапити у тему, зверніться до вашого менеджера підтримки або напишіть у чат в системі. Наші менеджери підкажуть вам, чому публікації немає в акаунті, та визначать необхідні кроки для додавання джерела до моніторингу у системі.

Гарного користування системою Semantrum!

    • Related Articles

    • Інформаційно-пошукова мова у Semantrum

      Інформаційно-пошукова мова використовується у Semantrum для пошуку в Семантрумі, створення тем в Семантрумі, пошуку в Медіаархіві, пошуку в Медіа-тесті, формування автотегів. Пошук у заголовках та у текстах публікацій У системі Semantrum  можна ...
    • Як здійснювати пошук у темі за словосполученням

      Під час пошуку словосполучень у темі система здійснює пошук публікацій, у яких є обидва слова із словосполучення (або більше, якщо використовується фраза або речення), але при цьому система не враховує місця знаходження цих слів у текстах. Тобто, у ...
    • Пошук ключових слів у заголовках публікацій

      Пошук ключових слів у заголовках публікацій Якщо вам потрібно знайти публікації, в яких ключові слова винесені в заголовки, ви можете скоритатись пошуком по заголовкам публікацій. Такий пошук ігнорує тексти публікацій. Використовуйте пошук по ...
    • Одночасний пошук декількома мовами та декількох об'єктів у темі

      Пошук декількох ключових слів через оператор АБО Якщо під час пошуку потрібного слова/персон/компанії потрібно врахувати декілька варіантів написання, в т.ч. різними мовами, використовуйте символ |. Цей символ дозволяє здійснювати пошук публікацій, в ...
    • Виключення ключових слів із пошуку (стоп-слова)

      Заперечення одного ключового слова Якщо під час пошуку потрібного слова/персон/компанії потрібно виключити присутність певного ключового слова, використовуйте символ !. Цей символ дозволяє здійснювати пошук публікацій, в який відсутнє ключове слово ...