Створення теми в Semantrum

Створення теми в Semantrum

В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Дізнайтесь більше, що таке тема і об’єкт моніторингу.

Зверніть увагу:
Створення теми доступне лише користувачам з роллю "Створення тем". Дізнатись більше про ролі і права користувачів


Для створення рубрики натисніть "+" у лівій панелі з темами.




Цифра біля знаку "+" означає доступну для створення кількість нових тем. Кількість доступних тем в акаунті регулюється тарифним планом.

У вікні, що відкрилося, заповніть потрібні поля.

Крок 1. Напишіть назву теми.

Це назва, яка буде відображатись у переліку ваших тем у інтерфейсі системи.

Крок 2. Завантажте зображення теми.

Зображення буде відображатись у переліку тем.

Зверніть увагу:
Цей етап не є обов'язковим, але за іконкою теми вам буде легше в подальшому розрізняти в стрічці новин до яких тем ввійшла та чи інша публікація.

Крок 3. Введіть ключові слова.

Використовуйте для введення кнопки-підказки.




В поле ключових слів можна ввести як одне слово, так і словосполучення, фразу, а також набір слів/словосполучень/фраз, організованих за допомогою спеціальних символів.

Для того, щоб зробити більш складний запит, використовуйте кнопки додавання спеціальних символів.




Використовуйте пошукову мову системи для більш точного пошуку. В ній використовуються ті ж спеціальні символи, що й наскрізному пошуку в темах. Вона дозволяє створювати складні запити із перехрещенням ключових слів чи запереченням слів та словосполучень. Дізнайтесь більше про пошукову мову у Semantrum.
Зверніть увагу:
  1. Якщо ви використовуєте дужки у своєму запиті для групування, зверніть увагу на те, щоб дужки були збалансовані (щоб не було незакритих дужок). Якщо таке трапиться, ви побачите це у вікні створення запиту.
  2. Для того, щоб у вашому акаунті збиралися згадки різними мовами, необхідно прописати запит відповідними мовами. Моніторинг іноземних Інтернет ЗМІ​.
  3. Якщо ви не можете відредагувати запит у вашій темі - зверніться до менеджера підтримки або напишіть в чат в системі.
В пошуковому запиті також можна враховувати хештеги у соцмережах. Для того, щоб публікації за хештегом потрапили в конкретну тему, необхідно, щоб в ключових словах були записані слова з хештегів, адже часто їх написання відрізняється від звичайних ключових слів (написання латиницею, відсутність пробілів тощо). 
Наприклад: StandwithUkraine

Зверніть увагу:
Якщо ви додаєте хештег у запит теми, в тему будуть додаватись ті пости з такими тегами, що вже є в системі. Однак, за хештегами також можна налаштувати моніторинг публікацій, тобто налаштувати спеціальне відстеження постів з певними тегами. Налаштування такого моніторингу може стосуватись як тих хештегів, які вже існують та використовуються у соцмережах, так і тих, які ви тільки плануєте створити. Для того, щоб налаштувати моніторинг за хештегами, зверніться до вашого менеджера підтримки або напишіть у чат в системі. 

Крок 4.  Заповніть розділ "Виділені слова".

Це важливий елемент створення теми, адже саме відносно вказаних слів буде визначатись тональність, роль в публікаціях, а також суб'єктність (дізнайтесь більше про визначення тональності, ролі та суб'єктності).  Заповнення цього поля також налаштовує підсвітку слів в темі. Якщо підсвітка слів потребує доналаштування у темі, яку ви не створювали, зверніться до менеджера підтримки, або напишіть у чат.

Якщо під час створення теми не буде введено жодне слово у поле виділених ключових слів, то всі публікації в цій темі будуть нейтральними, а також не будуть мати визначеної автоматично ролі.

Зверніть увагу:
  1. Додавати у виділені слова потрібно тільки ваші основні ключові слова, стосовно яких потрібно визначати тональність та роль. Якщо для уточнення запиту ви використовували допоміжні ключові слова (наприклад, робили запит Моя Компанія & Україна, щоб отримати інформацію про діяльність компанії тільки в поєднанні зі згадуванням слова Україна, то додавати у виділені слова допоміжне слово Україна непотрібно. Так само важливо ввести в поле виділених слів всі основні ключові слова, оскільки ті публікації, які відповідають запиту теми, але жодне слово/словосполучення в яких не співпадає із виділеними ключовими словами, буде мати нейтральну тональність та не буде мати автоматичної ролі.
  2. Якщо ви створюєте тему самостійно, зверніться до менеджера підтримки або напишіть у чат в системі, щоб ввімкнути для теми МЛ-тональність.
Після введення слова чи словосполучення обов’язково натискайте Enter. 

Слово/словосполучення може бути недовшим, ніж 20 символів. Додавати можна декілька слів/словосполучень, однак це поле також має обмеження за кількістю символів.

Крок 5. Оберіть бажані типи ЗМІ

Для того, щоб налаштувати типи ЗМІ, в яких потрібно здійснювати пошук ключових слів, оберіть потрібні типи джерел. 
Не обирайте нічого, щоб збиралась інформація з усіх типів ЗМІ.


Крок 6. Натисніть "Попередній перегляд".

Для того, щоб переглянути документи, що знайдуться за вашим запитом та зрозуміти, чи треба його скоригувати, натисніть кнопку "Попередній перегляд".



Якщо потрібно скоригувати запит, відредагуйте його, а потім знову натисніть кнопку "Попередній перегляд".

Крок 7. Запустіть заповнення теми.


За замовчуванням, документи починають потрапляти у тему з моменту створення теми.
Якщо ви бажаєте, щоб у тему потрапили документи за попередній період, поставте галочку у полі "Заповнити історією".



Зверніть увагу:
Система інформує про доступну кількість днів, за які можна завантажити історію, а також про кількість доступних завантажень. Ці ліміти діють загалом в акаунті та регулюються тарифним планом. Період "ретро-заповнення" визначається вашим тарифом і може складати від 30 до 356 днів.
Ретро-заповнення може потребувати деякого часу.

Натисніть "Зберегти", щоб зберегти тему. Якщо за запитом за останні 30 днів знайшлось занадто багато повідомлень (кількість залежить від вашого тарифу), то тему буде неможливо зберегти. Уточніть свій запит для більш точного пошуку. 

Зверніть увагу:
Якщо кнопка Зберегти недоступна для натискання після вибору галочки завантаження історії в новій темі, переконайтеся, що ви ввели назву теми та ключові слова у відповідні поля.

Тема створена. 
Ви можете редагувати тему та додати історію до теми пізніше (детальніше про заповнення тем публікаціями за попередні періоди). Також ваші колеги із відповідними правами можуть редагувати створену вами тему (детальніше про ролі і права користувачів).

Гарного користування системою Semantrum!



    • Related Articles

    • Редагування тем

      В системі Semantrum користувачі мають можливість редагувати раніше створені теми. Для того, щоб мати можливість створювати та редагувати власні теми, користувач повинен мати відповідні права. Користувачі також можуть мати права редагувати теми, які ...
    • Створення теми про персону

      В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Детальніше про те як створити тему в Semantrum. Використовуйте пошукову мову системи для більш точного пошуку. Вона дозволяє створювати складні запити із ...
    • Створення теми про інформаційну кампанію

      Інформаційні кампанії спрямовані на привернення уваги громадськості або конкретної цільової аудиторії до проблеми, а також покликані змінити ставлення до певної проблеми чи ситуації. Медіамоніторинг допомагає систематизувати та зібрати результати та ...
    • Створення теми про компанію/організацію

      В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Детальніше про те як створити тему в Semantrum. Використовуйте пошукову мову системи для більш точного пошуку. Вона дозволяє створювати складні запити із ...
    • Заповнення тем публікаціями за попередні періоди

      Користувач може самостійно наповнити тему історією - даними за минулий період, або додати історію під час створення теми. Додавання історії публікацій під час створення теми При створенні теми можна завантажити історію за кількість днів, що доступна ...