Чому ця публікація потрапила до теми?

Чому ця публікація потрапила до теми?

Під час моніторингу трапляються випадки, що до теми потрапили документи, які не відповідають очікуваним результатам пошуку чи потребують більшої конкретизації.
Такі ситуації можуть виникнути з різних причин але їх можна уникнути, якщо краще розібратись у принципах роботи системи. Пропонуємо вам з'ясувати причини наявності нерелевантних публікацій та дізнатись, як можна цьому запобігти.

Чому ця публікація потрапила до теми?


Якщо ви вважаєте, що певна публікація не стосується обраної вами теми моніторингу, варто перевірити декілька важливих моментів.

Перевірте тему, до якої потрапила публікація
  1. Якщо у вашому акаунті є декілька тем, варто перевірити, до якої саме теми надійшла публікація. Якщо ви перебуваєте у режимі перегляду публікацій без тем, то у стрічці публікацій будуть відображатися публікації, що стосуються усіх тем акаунту і, таким чином, публікація яку ви вважаєте нерелевантною, може належити іншій темі у вашому акаунті. Дізнатися більше про перегляд тем
Перевірте ключові слова
  1. Переконайтесь, чи наявні у статті саме ті ключові слова, які присутні у налаштуваннях ваших тем. Для швидкого пошуку ключових слів у публікації можете скористатися підсвіткою. у режимі перегляду публікації натисність на назву теми і система одразу знайде ключові слова, за яким цей документ потрапив до теми. Для перевірки слів у темі потрібно відкрити вікно редагування теми. Детальніше про редагування тем.  Якщо у статті ви не побачили жодних слів, які виділені підсвіткою, потрібно також перевірити чи були вони вписані у поле "Виділені слова" у налаштуваннях ваших тем. У разі наявності у пошуковому запиті ключових слів, що не стосуються об'єкту моніторингу, відредагуйте запит, використовуючи Інформаційно-пошукову мову у Semantrum  або зверніться до менеджера підтримки чи напишіть у чат в системі. 
  2. Зайва публікація могла  потрапити до моніторингу через відсутні в ній стоп-слова, наприклад, якщо об'єктом вашого моніторингу є "Кулеба Дмитро" (міністр закордонних справ України), а у пошуковому запиті ви записали тільки "Кулеба",  до моніторингу можуть потрапити публікації, що стосуються іншої людини , такі як "Кулеба Олексій" (голова Київської ОДА). 
Для того, щоб мати можливість переглядати налаштування та редагувати власні теми, користувач повинен мати відповідні права. Якщо тему створювали не ви, але вам потрібно її відредагувати або дізнатись особливості її налаштування, зверніться до менеджера підтримки або напишіть у чат в системі.

Перевірте налаштування теми
  1. Зверніть увагу на обрані типи ЗМІ при налаштуванні теми. Ви або менеджер з підтримки могли додати до переліку зайвий тип ЗМІ і, як наслідок, нерелевантна для вас публікація потрапила у тему. 

Як видалити нерелеванті публікації?

Якщо усі моменти було розглянуто, і публікація дійсно не повинна була потрапити у тему, в системі Semantrum користувачі мають можливість видаляти окремо вибрані документи або масив даних з теми/тем. 
Зверніть увагу:
  1. Документ буде повністю видалений із вашого акаунту.
  2. Документ буде видалений для всіх користувачів акаунту.
  3. Якщо необхідно повернути публікацію до теми, це можна зробити шляхом повторного наповнення даної теми документами за потрібний період. Дізнайтесь більше про заповнення тем публікаціями за попередні періоди.
  4. Для того, щоб мати можливість видаляти документи, користувач повинен мати відповідні права (дізнатись більше про ролі і права користувачів). 
Що робити, якщо...
  1. Якщо ви намагаєтесь видалити публікацію, але іконка видалення неактивна, це може означати, що тема не належить вашому акаунту, а тільки відображається у ньому. Така ситуація трапляється, коли для однієї організації в системі налаштовується декілька акаунтів. У цьому випадку зверніться до вашого менеджера чи напишіть у чат системи.
  2. Якщо до вашого акаунта потрапив великий масив нерелевантних публікацій, і вручну видаляти їх проблематично,  ви можете видалити тему та створити нову, використавши Інофрмаційно пошукову мову у Semantrum, та заповнити історію попередніх публікацій для цієї теми, щоб завантажити релевантні публікації (детальніше про заповнення тем публікаціями за попередні періоди). Якщо ви не маєте можливості редагувати, видаляти тему, зверніться до вашого менеджера підтримки чи напишіть у чат системи. Наші менеджери підкажуть вам, чому публікації потрапили до акаунту, та визначать необхідні кроки для видалення публікацій з вашого моніторингу.
Для того, що видалити декілька публікацій одразу, скористайтесь інструментом масової роботи із публікаціями Дізнатись більше про те, як видалити декілька публікацій одразу

Що робити, для того щоб уникнути потрапляння нерелевантних публікацій у тему?

  1. Задля того, щоб уникнути нерелеватних публікацій варто прописувати стоп слова у пошуковому запитіДізнатись більше про виключення ключових слів із пошуку та Дізнатись більше про створення теми про персону.
  2. Дуже часто при створенні теми, що містить загальні слова, наприклад, Червоний Хрест, у тему потрапляють публікації, що стосуються різних компаній чи організацій. Тобто, якщо об'єктом моніторингу є Товариство Червоного Хреста України, то варто прописувати у пошуковому запиті саме цей та альтернативні варіанти, наприклад, Червоний Хрест України, український Червоний Хрест і тд. Таким чином, до теми не потраплять публікації, що стосуються Міжнародного комітету Червоного Хреста. Скористайтеся нашими порадами щодо створення теми про організацію чи компанію у Semantrum.
  3. Якщо ви не бажаєте отримувати публікації з окремого сайту чи джерела, напишіть у чат системи або зверніться до вашого менеджера.
  4. Якщо вам потрібно виключити з моніторингу певну країну чи регіон джерела, напишіть у чат системи або зверніться до вашого менеджера.
Гарного користування системою Semantrum!


    • Related Articles

    • Видалення теми

      В системі Semantrum користувачі мають можливість видаляти раніше створені теми. Для того, щоб мати можливість створювати, редагувати та видаляти власні теми, користувач повинен мати відповідні права. Користувачі також можуть мати права видаляти теми, ...
    • Як видалити публікацію

      В системі Semantrum користувачі мають можливість видаляти окремо вибрані документи або масив даних з теми/тем. Для того, щоб видалити документ, відкрийте його. У правій панелі вказано, до яких тем потрапила дана публікація. Якщо ви знаходитесь у ...
    • Створення теми в Semantrum

      В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Дізнайтесь більше, що таке тема і об’єкт моніторингу. Зверніть увагу: Створення теми доступне лише користувачам з роллю "Створення тем". Дізнатись більше про ...
    • Створення теми про персону

      В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Детальніше про те як створити тему в Semantrum. Використовуйте пошукову мову системи для більш точного пошуку. Вона дозволяє створювати складні запити із ...
    • Створення теми про інформаційну кампанію

      Інформаційні кампанії спрямовані на привернення уваги громадськості або конкретної цільової аудиторії до проблеми, а також покликані змінити ставлення до певної проблеми чи ситуації. Медіамоніторинг допомагає систематизувати та зібрати результати та ...