Тегування публікацій

Тегування публікацій

У Semantrum користувачі мають можливість додавати власноруч теги на публікаціях. Якщо вам необхідно виокремити публікації серед масиву даних, варто скористатися ручним тегуванням.

Пошук публікацій у темі/темах

Для того, щоб створити тег, потрібно спершу відфільтрувати публікації за певним параметром. Розглянемо на прикладі пошуку згадувань ОБСЄ у темі "Кулеба Дмитро". Якщо вам потрібно знайти якесь слово/персону/компанію, яка згадувалась разом із ключовими словами у певній темі, або перевірити, чи потрапила певна публікація у тему, скористайтесь полем Пошук на панелі фільтрів. Детальніше про пошук публікацій в темі/темах.



Крок 1. Оберіть необхідну тему/теми та натисніть «ОК».
Крок 2. Введіть в поле пошуку слова або словосполучення та натисніть «ОК».
Таким чином, ви отримуєте публікації, які містять пошукове слово/слова, та потрапили в обрану тему. Результати пошуку підсвічуються жовтим у публікаціях, щоб можна було знайти потрібне слово у тексті.

Зверніть увагу:
  1. Система автоматично визначає закінчення слів у пошуку та знаходить те ж слово із іншим закінченням. На прикладі пошукового слова «Україна» ми бачимо, що система знаходить також публікації зі словами «України», «Україною» тощо. 
  2. Якщо ви використовуєте для пошуку довгу фразу (наприклад, назву статті), зверніть увагу на те, щоб у ній не було зайвих символів, наприклад, ком, точок, знаків оклику та запитання. Символи, які варто видаляти із пошукового запиту: ! , . ; ? = # № $ / \ 
  3. Запити у Semantrum не чутливі до регістру. Тобто запити місто Київ та місто київ будуть абсолютно однаковими.

Додання тегів на публікації

Коли ми відфільтрували публікації за бажаними параметрами, можемо переходити до їх тегування. Теги можна проставляти у режимі перегляду окремої публікації, у режимі перегляду стрічки новин або інструментом масового ручного тегування обраного масиву публікацій.

Для початку розгляномо спосіб проставляння публікації, знаходячись у  окремому документі.
КРОК 1. Перейдіть на документ, який бажаєте протегувати.
КРОК 2. У поле введення тегу, введіть назву тегу та натисніть Enter.


Теги можуть групуватися за наявності у назві т.зв. префікса тега - слова або кількох слів, після яких стоїть двокрапка і далі назва тега. Цей префікс є назва групи тегів, наприклад Тема: ОБСЄ.
Таким чином, ми створили і додали тег на обрану публікацію. Відтепер він зявиться ліворуч на панелі у вкладці Теги і зможете знаходити за ним публікації, на яких були проставлені Вами теги.

Додання тегів на публікації у стрічці 

Ви також можете проставляти теги під час перегляду стрічки новин на одному чи декількох документах.
КРОК 1. Перегляньте публікацію.
КРОК 2. У полі введення тегів напишіть назву необхідного Вам тегу та натисніть Enter. Якщо вже були раніше створені теги, то під час додання тега, з'явиться випадаючий список з переліком тегів.
Готово! 


Масова робота з тегами

Якщо вам необхідно протегувати декільках чи більше документів у темі/темах - скористайтесь інструментом масового тегування у Semantrum. Детальніше про використання інструменту масового тегування публікацій - тут.


    • Related Articles

    • Що таке теги і як їх використовувати?

      Що таке тег? Це мітка, яка може проставлятись на публікаціях автоматично або вручну. Це свого роду класифікаційна ознака. Теги дозволяють фільтрувати публікації, формувати за ними графіки, експортувати дані до звіту. В системі також можна налаштувати ...
    • Масове тегування публікацій

      В системі Semantrum користувачі можуть додавати теги в публікації - мітки, за якими зручно в подальшому аналізувати масив даних. В системі також можна налаштувати автоматичне додавання тегів за наявністю в публікаціях певних ключових слів. Дізнайтесь ...
    • Що таке автоматичне тегування публікацій?

      Що таке автотеги? Автоматичні теги - це додаткова автоматична класифікація публікацій на основі ключових слів, які у них згадуються. Автотеги налаштовуються індивідуально для кожного акаунту та додаються до публікацій автоматично після їх надходження ...
    • Перегляд у режимі тегів

      Перегляд у режимі тегів Стрічку повідомлень можна переглядати не тільки в режимі тем, але і у режимі тегів. Для цього перемкніть режим на вкладку "Теги". Перегляд одного тегу Для того, щоб переглянути стрічку за конкретним тегом, натисніть плашку з ...
    • Робота з тегами у режимі перегляду сюжетів

      В системі Semantrum користувачі можуть додавати теги в публікації - мітки, за якими зручно в подальшому аналізувати масив даних. В системі також можна налаштувати автоматично додавання тегів за наявністю в публікаціях певних ключових слів. Дізнайтесь ...