Що таке автоматичне тегування публікацій?

Що таке автоматичне тегування публікацій?

Що таке  автотеги?

Автоматичні теги - це додаткова автоматична класифікація публікацій на основі ключових слів, які у них згадуються.

Автотеги налаштовуються індивідуально для кожного акаунту та додаються до публікацій автоматично після їх надходження у теми. Крім ключових слів та виразів, в якості параметрів додавання автотегів можна використовувати назву джерела публікації, тип медіа, розмір та категорію джерела, роль в публікації.

Автотегування відбувається у тих публікаціях, які вже збираються до ваших тем за ключовими запитами. Тобто, спочатку публікація потрапляє в тему, а потім отримує позначку автотега, залежно від того, чи підходить вона під параметри налаштованого автотегу. 

Автоматичними тегами можуть бути:
  1. Назви PR-кампаній;
  2. ТОП-менеджмент, спікери та експерти;
  3. Назви окремих продуктів бренду;
  4. теми публікацій,
та будь-які слова-маркери, які потрібно додатково відслідковувати у масиві публікацій про ваш бренд або конкурента.

Зверніть увагу:
  1. Автотеги в акаунті створюються/редагуються/видаляються менеджерами підтримки Semantrum. Якщо ви бажаєте налаштувати автотеги, зверніться до менеджера підтримки або напишіть у чат у системі. Кількість автотегів регулюється Вашим тарифними планом.
  2. Користувач може видаляти проставлені на публікаціях автотеги та додавати їх на публікаціях, по одному тегу або масово. 
  3. Нові автотеги можна додати у публікаціях за минулий період, відповідно до доступної кількості днів, за які можна завантажити історію, що визначається Вашим тарифним планом.
  4. Ви зможете розрізнити, який тег був доданий автоматично, а який - вручну, за його кольором: автоматичний тег - блакитного кольору а введний вручну - чорного. Детальніше про "Що таке теги і як їх використовувати?"

Перегляд у режимі тегів

Стрічку повідомлень можна переглядати не тільки в режимі тем, але і у режимі тегів. Дізнатися більше про перегляд у режимі тегів.

Фільтри за тегами

При роботі з документами обраної теми/тем у правій панелі фільтрів, ви можете знайти всі теги, що були проставлені на публікаціях, та їх кількість. Ви також можете обирати один чи декілька тегів: перетинати, об'єднувати їх між собою та заперечувати. Дізнайтесь більше про керування фільтрами.

Робота з тегами

Теги можна проставляти на публікаціях у вашому акаунті, інтерфейсі, можна вручну додавати ручні теги, і заведені автотеги. При додаванні тегів при введенні перших літер з'являються підказки зі списком введених раніше автотегів та тегів у Вашому акаунті. В цьому списку можна натиснути на потрібний варіант і проставити тег на документі, або вписати новий тег і проставити тег на документі. Детальніше про тегування публікацій.

Користувачі можуть вручну редагувати/додавати/видаляти автотеги як для окремої публікації, так і для великої кількості публікацій. Дізнатись більше про масове тегування публікацій. Крім того, працювати з тегами можна одразу для цілих сюжетів. Дізнатися більше про роботу з тегами у режимі перегляду сюжетів.

Групування тегів за допомогою префіксів

Теги можуть групуватися за наявності у назві т.зв. префікса тега - слова або кількох слів, після яких стоїть двокрапка і далі назва тега. Цей префікс є назва групи тегів. Детальніше про Групування тегів за допомогою префіксів.

Заборонені символи для створення та редагування тегів

~!@#$%^&*()+=[{]}|\/,<>?;
Система може дати зберегти тег із деякими з них, проте вони провокують певні проблеми при масовій роботі з тегами.

Експорти за тегами

Ви можете експортувати публікації, в яких наявні обрані вами тег/теги, незалежно від того, до якої теми потрапи публікації з цим тегом/тегами. Для експорту публікації за тегом/тегами перейдіть у режим тегів (детальніше про перегляд у режимі тегів), оберіть тег/теги та оберіть потрібний формат експорту.
Ви також отримаєте дані про наявні теги в експорті із обраної вами теми. Детальніше про те, як експортувати публікації з теми у форматі .xlsx.

Групування публікацій в експортах за тегами

За наявністю тегів можна згрупувати публікації в експорті списку публікацій у форматі .docx. Цю функцію можна використовувати, якщо вам потрібно структурувати прес-кліпінги за згадуваннями спікерів, організацій чи брендів. Для того, щоб налаштувати спеціальні експорти у Word, зверніться до менеджера підтримки або напишіть у чат в системі.

Статистика та візуальна аналітика за тегами

Щоб отримати статистику за всіма чи потрібними вам тегами, скористайтесь режимом "Графіки". Детальніше про автоматичну візуальну аналітику (режим "Графіки"). Крім того розгорнуту статистику за тегами ви можете отримати в інтерактивному дашборді. Детальніше про те, що таке дашборд і які його можливості. Ви можете отримати дані за тегами в експорті списку публікацій у форматі .xlsx для самостійної роботи з даними. Як експортувати публікації з теми у форматі .xlsx. Дані про кількість згадувань тегів у темі можна отримати з автоматичних звітів у форматах .xlsx та .docx. Автоматичний звіт за темою у Excel. Автоматичний звіт за темою у Word.


Гарного користування системою Semantrum!


    • Related Articles

    • Що таке теги і як їх використовувати?

      Що таке тег? Це мітка, яка може проставлятись на публікаціях автоматично або вручну. Це свого роду класифікаційна ознака. Теги дозволяють фільтрувати публікації, формувати за ними графіки, експортувати дані до звіту. В системі також можна налаштувати ...
    • Групування тегів за допомогою префіксів

      Групування тегів за допомогою префіксів Теги можуть групуватися за наявності у назві т.зв. префікса тега - слова або кількох слів, після яких стоїть двокрапка і далі назва тега. Цей префікс є назва групи тегів. Групування тегів дозволяє вам: бачити у ...
    • Тегування публікацій

      У Semantrum користувачі мають можливість додавати власноруч теги на публікаціях. Якщо вам необхідно виокремити публікації серед масиву даних, варто скористатися ручним тегуванням. Пошук публікацій у темі/темах Для того, щоб створити тег, потрібно ...
    • Масове тегування публікацій

      В системі Semantrum користувачі можуть додавати теги в публікації - мітки, за якими зручно в подальшому аналізувати масив даних. В системі також можна налаштувати автоматичне додавання тегів за наявністю в публікаціях певних ключових слів. Дізнайтесь ...
    • Експорти у Semantrum

      У системі Semantrum доступний 22 варіанти експорту. Вони відрізняються між собою за форматами, даними, типами, тощо. У цій статті ми перелічимо всі існуючі у системі формати експортів. Основні види експортів, доступні в системі, - це експорти звітів ...