Що таке теги і як їх використовувати?

Що таке теги і як їх використовувати?

Що таке тег?

Це мітка, яка може проставлятись на публікаціях автоматично або вручну. Це свого роду класифікаційна ознака. Теги дозволяють фільтрувати публікації, формувати за ними графіки, експортувати дані до звіту. В системі також можна налаштувати автоматично додавання тегів за наявністю в публікаціях певних ключових слів.

Яка різниця між темою та тегом?

Різниця в тому, що за ключовими словами у темах публікації збираються в аккаунт і групуються за темами. А за налаштуваннями автотега публікації, що перебувають у темах, лише класифікуються та групуються. Автотеги та теги - це позначки/класифікаційні ознаки на публікаціях. Тобто, спочатку публікація потрапила в тему, а потім отримала/не отримала позначку автотега, залежно від того, чи підходить вона під параметри налаштованого автотегу.

Що таке  автотеги?

Автоматичні теги - це додаткова автоматична класифікація публікацій, які вже збираються до ваших тем за ключовими запитами. Дізнатися більше про автоматичне тегування публікацій.

Перегляд у режимі тегів

Стрічку повідомлень можна переглядати не тільки в режимі тем, але і у режимі тегів. Дізнатися більше про перегляд у режимі тегів

Фільтри за тегами

При роботі з документами обраної теми/тем у правій панелі фільтрів, ви можете знайти всі теги, що були проставлені на публікаціях та їх кількість. Ви також можете обирати один чи декілька тегів: перетинати, обєднувати їх між собою та заперечувати. Дізнайтесь більше про керування фільтрами.

Робота з тегами

Теги можна проставляти на публікаціях у вашому акаунті, інтерфейсі, можна вручну додавати ручні теги, і заведені автотеги. При проставленні тегів вручну при введенні перших літер з'являються підказки зі списком введених раніше автотегів та тегів у Вашому акаунті. В цьому списку можна натиснути на потрібний варіант і проставити тег на документі, або вписати новий тег і проставити тег на документі. Детальніше про тегування публікацій.
Користувачі можуть вручну редагувати/додавати/видаляти теги як для окремої публікації, так і для великої кількості публікацій. Дізнатись більше про масове тегування публікацій. Крім того, працювати з тегами можна одразу для цілих сюжетів. Дізнатися більше про роботу з тегами у режимі перегляду сюжетів.

Видалення тегів

Ви можете вручну видаляти теги на обраних Вами документах або скористатися функцією масового видалення тегів на обраних документах теми/тем. Важливо знати, що автотеги не видаляться зі списку тегів, навіть, якщо ви видалите їх на всіх документах в акаунті. Для того, щоб видалити автотеги зі списку тегів Вашого акаунта, напишіть у чат системи або Вашому менеджеру підтримки.

Групування тегів за допомогою префіксів

Теги можуть групуватися за наявності у назві т.зв. префікса тега - слова або кількох слів, після яких стоїть двокрапка і далі назва тега.

Заборонені символи для стоврення та редагування тегів

~!@#$%^&*()+=[{]}|\/,<>?;
Система може дати зберегти тег із деякими з них, проте вони провокують певні проблеми при масовій роботі з тегами.

Експорти за тегами

Ви можете експортувати публікації, в яких наявні обрані вами тег/теги, незалежно від того, до якої теми потрапи публікації з цим тегом/тегами. 
Для експорту публікації за тегом/тегами перейдіть у режим тегів (детальніше про перегляд у режимі тегів), оберіть тег/теги та оберіть потрібний формат експорту.
Ви також отримаєте дані про наявні теги в експорті із обраної вами теми. Детальніше про те, як експортувати публікації з теми у форматі .xlsx.

Групування публікацій в екпортах за тегами

За наявністю тегів можна згрупувати публікації в експорті списку публікацій у форматі .docx. Цю функцію можна використовувати, якщо вам потрібно структурувати прес-кліпінги за згадуваннями спікерів, організацій чи брендів. Для того, щоб налаштувати спеціальні експорти у Word, зверніться до менеджера підтримки або напишіть у чат в системі.

Статистика та візуальна аналітика за тегами

Щоб отримати статистику за всіма чи потрібними вам тегами, скористайтесь режимом "Графіки". Детальніше про автоматичну візуальну аналітику (режим "Графіки"). Крім того розгорнуту статистику за тегами ви можете отримати в інтерактивному дашборді. Детальніше про те, що таке дашборд і які його можливості. Ви можете отримати дані за тегами в експорті списку публікацій у форматі .xlsx для самостійної роботи з даними. Як експортувати публікації з теми у форматі .xlsx. Дані про кількість згадувань тегів у темі можна отримати з автоматичних звітів у форматах .xlsx та .docx. Автоматичний звіт за темою у Excel. Автоматичний звіт за темою у Word.


Гарного користування системою Semantrum!


    • Related Articles

    • Що таке автоматичне тегування публікацій?

      Що таке автотеги? Автоматичні теги - це додаткова автоматична класифікація публікацій на основі ключових слів, які у них згадуються. Автотеги налаштовуються індивідуально для кожного акаунту та додаються до публікацій автоматично після їх надходження ...
    • Що таке дашборд і які його можливості

      Що таке дашборд? Дашборд - це інструмент для візуалізації результатів моніторингу, набір інтерактивних графіків та показників, які налаштовані для однієї або декількох тем. Використання дашборда значно спрощує процес аналізу даних, адже ви отримуєте ...
    • Що таке тема і об’єкт моніторингу?

      Що таке тема і об’єкт моніторингу? Тема - це набір ключових слів, які описують об'єкт вашого моніторингу (що саме ви відстежуєте в медіа-просторі) і за якими буде відбуватися пошук згадувань за типами джерел, які моніторить Semantrum (див. Які типи ...
    • Що таке сюжетування (групування) публікацій та як ним користуватись

      Для зручної аналітики повідомлень про ваш чи конкурентний бренд, персону, подію чи організацію у системі Semantrum існує функція "Створення сюжетів". Що таке сюжети і для чого вони потрібні? Сюжети - це публікації, згруповані за подібністю теми. Це ...
    • Тегування публікацій

      У Semantrum користувачі мають можливість додавати власноруч теги на публікаціях. Якщо вам необхідно виокремити публікації серед масиву даних, варто скористатися ручним тегуванням. Пошук публікацій у темі/темах Для того, щоб створити тег, потрібно ...