Як у системі Semantrum розраховується прогнозна кількість переглядів публікації

Як у системі Semantrum розраховується прогнозна кількість переглядів публікації

У системі Semantrum для публікацій розраховується прогнозна кількість контактів з публікацією (охоплення). Для кожного з типів ЗМІ використовується окрема методика розрахунку.

Контакти (GRP) - це розрахована прогнозна кількість переглядів публікації (новини/посту/сюжету).

У системі терміни "охоплення" та "контакт" використовуються як синоніми та позначають кількість переглядів новини/посту, а не кількість унікальних людей, які контактували з новиною. 

Розрахунок прогнозної кількості контактів дозволяє отримати дані за великою кількістю публікацій, порівнювати впливовість різних джерел, динаміку за різні періоди часу та позиції різних компаній/персон тощо.

Зверніть увагу:
"Прогнозна кількість контактів" означає те, що дані по контактах розраховані за певними методиками, і можуть не відповідати фактичної кількості перегляду новини або сюжету.


У системі прогнозна кількість контактів із публікацією відображається на картці публікації. Якщо на картці немає індикатора охоплення та числа контактів, це означає, що для цієї публікації немає даних про контакти, оскільки немає даних про загальний рівень переглядів джерела.



Зверніть увагу:
Прогнозна кількість переглядів розраховується для постів/репостів/доповнених репостів у соцмережах, але не розраховується для коментарів. Детальніше про типи публікацій

Розрахунок кількості контактів в Інтернет-ЗМІ

Для збору даних щодо аудиторії конкретного сайту використовується ресурс SimilarWeb. За основу розрахунку береться кількість відвідувань сайту за останній повний місяць. Дані про загальну кількість відвідувань оновлюється щомісяця, коли оновлює дані SimilarWeb.
Прогнозна кількість контактів з конкретною публікацією на сайті розраховується за коефіцієнтом, вирахуваним як середнє значення переглядів окремої публікації на сайті, та з урахуванням ваги ЗМІ (великий чи малий) та часом публікації відносно часу доби (у нічний час нижча відвідуваність, ніж у денний). Детальніше про розмір (вагу) джерела.

Розрахунок кількості контактів для ТВ-сюжетів

Для оцінки аудиторії телеканалу використовуються дані Індустріального телевізійного комітету
Прогнозна кількість контактів ТВ-сюжета  розраховується за коефіцієнтом  з урахуванням часу виходу сюжету відносно доби (вранішній прайм-тайм, вечірній прайм-тайм, денний чи нічний час). 

Розрахунок кількості контактів для статей із друкованих ЗМІ

Для оцінки аудиторії друкованого видання використовуються дані про заявлені виданням тиражі. Кількість переглядів окремої статті у номері друкованого видання дорівнює тиражу видання. Оновлення даних раз на рік.

Розрахунок кількості контактів для соцмереж

Для Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, Telegram та TikTok використовуються дані про кількість підписників сторінки, на основі яких, залежно від "величини" аудиторії сторінки, розраховується прогнозна кількість переглядів окремого повідомлення. Для коментарів охоплення не розраховується.

Гарного користування системою Semantrum!


 

    • Related Articles

    • Моніторинг соцмереж

      Соцмережі, які моніторить Semantrum: Facebook Youtube Twitter Instagram Telegram TikTok Кожна соцмережа сканується по-різному, в залежності від її структури та технічних обмежень. Моніториться тільки відкрита інформація. Із соцмереж Semantrum може ...
    • Моніторинг Інтернет ЗМІ

      Semantrum моніторить 215 000+ сайтів новин, інформаційних агентств, онлайн-представництв, держорганів та компаній. Іноземні web-джерела представлені в Semantrum здебільшого найбільш відомими та важливими Інтернет ЗМІ. Моніторинг іноземних Інтернет ...
    • Що таке розмір (вага) джерела

      Що таке розмір (вага) джерела Розмір джерела або вага – це ступінь його важливості та впливовості, визначення якого засноване на кількості відвідувачів, глядачів або підписників залежно від типу ЗМІ. Є 4 розміри джерел: дуже великі, великі, середні, ...
    • Які характеристики джерел виділяються в Semantrum

      Джерела в системі Semantrum мають наступні характеристики: назва джерела, тип джерела, країна, область України, розмір джерела (вага), аудиторія джерела, тематика джерела, категорія джерела, медіа-холдинг, демографія та вік (для соцмереж). Крім того, ...
    • Моніторинг іноземних Інтернет ЗМІ

      Завдяки Семантруму ви можете постійно моніторити українські веб джерел, а також ЗМІ інших країн світу. Система налаштована таким чином, що найбільше покриття забезпечене серед Інтернет-ЗМІ таких країн: Україна, США, Канада, Великобританія, Польща, ...