Моніторинг соцмереж

Моніторинг соцмереж

Соцмережі, які моніторить Semantrum:

  1. Facebook
  2. Youtube
  3. Twitter
  4. Instagram
  5. Telegram
  6. TikTok

Кожна соцмережа сканується по-різному, в залежності від її структури та технічних обмежень. Моніториться тільки відкрита інформація. Із соцмереж Semantrum може збирати інформацію будь-якою мовою. Від специфіки соцмережі залежать можливості налаштування її моніторингу, в якому вам допоможуть менеджери підтримки. Загалом більшість соцмереж Semantrum може моніторити за прямим пошуком ключових слів та хештегів, збирати інформацію з конкретної сторінки у соцмережі, а також моніторити згадування (mention, через @) конкретної сторінки. Вам не потрібно додавати свій профіль у соцмережі, щоб отримувати дані за вашим запитом. Ви також будете отримувати більшість інформації після того, як менеджер налаштує ключові слова та хештеги за вашим запитом.

У системі відображаються такі метрики/дані з постів у соцмережах:
- перегляди (для Facebook та Instagram - тільки для постів з відео)
- кількість лайків/реакцій
- розподіл на типи реакцій (8 типів для для Facebook і 9 типів для Telegram)
- кількість репостів
- кількість коментарів
- вік автора (вказаний користувачем у його профілі)
- гендер автора (вказаний користувачем у його профілі)
- позначені у пості сторінки
- наявність відео
- наявність зображення
- наявність гіперпосилань
- хештеги


Для постів у соцмережах також розраховується прогнозне охоплення - на основі кількості підписників за окремим алгоритмом для кожної соцмережі. Цей розрахунковий показник дозволить вам орієнтуватись у важливості пості з тих соцмереж, які не відображають реальної кількості переглядів постів. Дізнатись, як розраховується прогнозна кількість переглядів публікації/поста.

У соцмережах скануються також хештеги, які використовуються у постах. За хештегами можна здійснювати фільтрацію та пошук в акаунті Semantrum, а також отримувати дані в експорті списку публікацій у форматі .xlsx. Дізнайтесь більше про пошук за хештегами.

Ви можете також отримувати візуальні інсайти з соцмереж, оскільки система зберігає зображення та відео з постів. Переглядайте зображення з соцмереж в спеціальному режимі, не відкриваючи окремі публікації. Детальніше про перегляд зображень у публікаціях.

Пости з соцмереж можна фільтрувати за наявністю певного елементу контенту. Так, ви можете відібрати всі пости з наявністю відео (для YouTube та ТБ), зображень, гіперпосилань, автоматично розшифрованого тексту (для YouTube та ТБ) та позначених сторінок (для деяких соцмереж). Детальніше про керування фільтрами.

Для більшої зручності роботи із даними у вигрузках списків публікацій у форматі .xlsx ви отримаєте не тільки кількість лайків, шерів та коментарів для кожного поста, а й агреговані дані:
  1. реакції - сумарна кількість реакцій різних типів (для Facebook і Telegram)
  2. залучення - сума реакцій, коментарів та репостів
  3. коефіцієнт залучення (ER) - відсоток залучення від кількості підписників джерела

Зверніть увагу:
  1. Дані оновлюються протягом перших 5 діб після публікації поста (для підключених до моніторингу джерел)
  2. Прогнозне охоплення та коефіцієнт залучення розраховується тільки для тих постів, які система зісканувала із підключених сторінок, і не розраховуються для постів, знайдених за ключовими словами або хештегами.
  3. Для того, щоб у вашу тему потрапляли всі публікації з певних сторінок у соцмережах та їх згадування (через @), незалежно від наявності у постах ключових слів теми, зверніться до менеджера підтримки або напишіть в чат в системі.
  4. У поточній версії системи якщо зайти в публікацію, в якій є позначка/-и, то в ній можна побачити ID сторінок, позначених в пості. В наступних версіях будуть відображатись назви позначених сторінок.
  5. На публікаціях, в яких є відео, є позначка. В деяких випадках система не може забрати відео з соцмережі. В таких випадках у пості є повідомлення про те, що відео можна побачити безпосередньо у пості. Для цього перейдіть на оригінал поста за посиланням на назві джерела.


Facebook

Semantrum моніторить в Facebook лідерів думок, сторінки багатьох українських органів влади тощо. Якщо за специфікою ваших завдань вам потрібно моніторити певні сторінки в Facebook, наші спеціалісти можуть підключити список таких сторінок, навіть якщо вони не мають великої кількості підписників.

Крім того, система має можливість здійснювати пошук за ключовими словами (в межах, в яких Facebook видає результати за пошуковими запитами) та за хештагеми. Якщо вам потрібно налаштувати моніторинг ключових слів за прямим пошуком у соцмережі, зверніться до менеджера підтримки або напишіть в чат в системі.

Semantrum додатково, крім текстової інформації, збирає зображення з постів у Facebook (якщо у постів зображень багато, то в систему потрапляє тільки перше).

YouTube

В YouTube Semantrum збирає інформацію із заздалегідь підключених каналів, а також за пошуком ключових слів та хештегів у заголовку та описі відео. 

Система збирає саме відео з YouTube, тексти назви та опису відео, а також субтитри до відео, якщо вони створені у YouTube. Для тих відео, в яких немає субтитрів, Semantrum може отримувати тексти, автоматично розшифровані із аудіо за допомогою Speech to text. Більше інформації про можливості Speech to text тут.

Якщо вам потрібно налаштувати моніторинг ключових слів за прямим пошуком у соцмережі або підключити до моніторингу важливі для вас канали, зверніться до менеджера підтримки або напишіть в чат в системі.

Telegram 

В Telegram можна отримувати інформацію із каналів, підключених до моніторингу. Команда Semantrum постійно розширює кількість підключених каналів, а якщо потрібних вам каналів ви не бачите у результатах моніторингу, зверніться до менеджера підтримки або напишіть в чат в системі.

Twitter

Cистема збирає інформацію із заздалегідь підключених каналів, за прямим пошуком ключових слів та хештегів у соцмережі. Якщо вам потрібно налаштувати моніторинг ключових слів за прямим пошуком у Twitter або додати до моніторингу певні акаунти, зверніться до менеджера підтримки або напишіть в чат в системі.

Instagram

В Instagram збір даних здійснюється  із заздалегідь підключених каналів, а також за хештегами. Якщо вам потрібно налаштувати моніторинг певних сторінок або хештегів в Instagram, зверніться до менеджера підтримки або напишіть в чат в системі.

TikTok

Cистема збирає інформацію із заздалегідь підключених акаунтів, за прямим пошуком ключових слів та хештегів у соцмережі. Якщо вам потрібно налаштувати моніторинг ключових слів за прямим пошуком у Twitter або додати до моніторингу певні акаунти, зверніться до менеджера підтримки або напишіть в чат в системі.

Зверніть увагу:
Для того, щоб публікації за хештегом потрапили в конкретну тему, необхідно, щоб в ключових словах були записані слова з хештегів, адже часто їх написання відрізняється від звичайних ключових слів (написання латиницею, відсутність пробілів тощо).

Гарного користування системою Semantrum!


    • Related Articles

    • Характеристики джерел: тематика джерела

      Тематика джерела - це ті сфери, що він переважно описує, або інша характеристика джерела за його спрямованістю або приналежністю до якоїсь групи джерел. За тематиками ЗМІ в налаштуваннях теми або в фільтрах можна обрати джерела, наприклад, тільки ...
    • Моніторинг іноземних Інтернет ЗМІ

      Завдяки Семантруму ви можете постійно моніторити українські веб джерел, а також ЗМІ інших країн світу. Система налаштована таким чином, що найбільше покриття забезпечене серед Інтернет-ЗМІ таких країн: Україна, США, Канада, Великобританія, Польща, ...
    • Що робити, якщо не вдається знайти потрібну публікацію?

      Кожен інтернет-користувач хоча б раз опинявся у ситуації, коли пошук не давав бажаних результатів. Подібні випадки трапляються і в користувачів системи Semantrum, але їх можна мінімізувати, якщо краще розібратись у принципах роботи системи. ...
    • Які типи джерел моніторить Semantrum

      Semantrum акумулює дані із таких типів медіа: Інтернет ЗМІ та веб-ресурси із новинними матеріалами ТБ Друкована преса Радіо Соціальні мережі та месенджери Сайти з відгуками Резюме Онлайн-форуми Semantrum моніторить більше 215 тисяч сайтів новин, ...
    • Моніторинг Інтернет ЗМІ

      Semantrum моніторить 215 000+ сайтів новин, інформаційних агентств, онлайн-представництв, держорганів та компаній. Іноземні web-джерела представлені в Semantrum здебільшого найбільш відомими та важливими Інтернет ЗМІ. Моніторинг іноземних Інтернет ...