Збережені запити

Збережені запити

Функціонал "Збережені запити" буде корисним, якщо Ви часто користуєтесь всередині тематичної стрічки певним набором фільтрів чи виконуєте додатковий пошук та хотіли б відслідковувати динаміку за цим станом фільтрів. Ви можете зберегти та використовувати надалі будь-яке поєднання стану фільтрів на панелі фільтрів та результати пошуку за ключовими словами в темі/темах. Використовувати збережені запити можна як самостійно, так і разом з колегами у вашому акаунті. Якщо створити публічний збережений запит, він буде доступний всім користувачам акаунта. Збережені запити можна також використовувати для налаштування алертів та розсилок звітів.

Для того, щоб створити збережений запит, оберіть потрібну тему/теми або тег/теги, оберіть потрібні фільтри на панелі фільтрів та/або здійсніть пошук за потрібними ключовими словами. Відкрийте меню збережених запитів, введіть його назву та збережіть.

Приклади налаштування збережених запитів

Як налаштувати збережений запит за публікаціями з певних джерел


Крок 1. Оберіть тему/теми,  публікації з якої хочете отримувати.
Крок 2. У правій панелі фільтрів оберіть вкладку "Джерело", потім оберіть необхідне джерело/джерела, після цього натисніть "ОК".

Крок 3. Для того, щоб зберегти стан фільтрів, натисніть на іконку дискетки на панелі роботи з публікаціями  потім вкладку "Зберегти запит".
Крок 4. У вікні роботи зі збереженим запитом перегляньте та оберіть наступні параметри:
  1. "Стан фільтрів" - які фільтри було обрано для збереження, в даному випадку, Ви побачите стан фільтрів за обраними джерелами.
  2. Назва збереженого запиту - введіть назву, що відповідає застосованим фільтрам чи така,  яка буде зрозуміла вам для подальшої роботи з запитом.
  3. "Змінити існуючий" - якщо у Вас вже є збережені запити, натискання призведе до перезапису існуючого (якого - обираєте у полі "Оберіть збережений запит")
  4. "Зберегти як новий" - збереження поточного запиту.
  5. Ви можете зберегти запит як публічний - тоді його зможуть використовувати всі користувачі аккаунту, або як приватний - тоді він буде доступний лише вам.
Крок 5. Натисніть "Зберегти". 

Як налаштувати збережений запит за публікаціями, де зустрічаються певні слова чи словосполучення

Крок 1. Оберіть тему/теми або усі теми, публікації з якої хочете отримувати.
Крок 2. Введіть в поле пошуку слова або словосполучення та натисніть «ОК». Таким чином, ви отримуєте публікації, які містять пошукове слово/слова, та потрапили в обрану тему. Дізнатись більше про пошук публікацій в темі/темах
Крок 3. Для того, щоб зберегти стан фільтрів, натисніть на іконку дискетки на панелі роботи з публікаціями  потім вкладку "Зберегти запит".
Крок 4. У вікні роботи зі збереженим запитом перегляньте та оберіть наступні параметри: стан фільтрів, назва запиту, "Змінити існуючий", "Зберегти як новий" або зберегти як публічний чи приватний запит.
Крок 5. Натисніть "Зберегти". 

Зверніть увагу:
  1. За замовчуванням збережений запит зберігає той діапазон дат, який ви вказали на початку.
  2. Система автоматично визначає закінчення слів у пошуку та знаходить те ж слово із іншим закінченням. На прикладі пошукового слова «Україна» ми бачимо, що система знаходить також публікації зі словами «України», «Україною» тощо. 
  3. Якщо ви використовуєте для пошуку довгу фразу (наприклад, назву статті), зверніть увагу на те, щоб у ній не було зайвих символів, наприклад, ком, точок, знаків оклику та запитання. Символи, які варто видаляти із пошукового запиту: ! , ; ? = № $ / \ 
  4. Запити у Semantrum не чутливі до регістру. Тобто запити місто Київ та місто київ будуть абсолютно однаковими.

Як налаштувати збережений запит за негативними публікаціями у темі

Крок 1. Оберіть тему/теми, негативні публікації з якої хочете отримувати.



Крок 2. У правій панелі фільтрів оберіть вкладку "Емоції", потім вкладку "Негативні публікації", після цього натисніть "ОК".


Крок 3. Для того, щоб зберегти стан фільтрів, натисніть на іконку дискети на панелі роботи з публікаціями   потім вкладку "Зберегти запит".



Крок 4. У вікні роботи зі збереженим запитом перегляньте та оберіть наступні параметри:


Крок 6. Натисніть "Зберегти". 

Використання збережених запитів

Крок 1.  Для того, щоб застосувати збережений запит, натисніть на іконку дискети на панелі роботи з публікаціями   , потім оберіть команду вкладку "Керування запитами".



Крок 2. У вікні роботи зі списком збережених запитів перегляньте та оберіть застосування необхідного запиту: без врахування збереженого діапазону дат або з врахуванням збереженого діапазону дат.


Збережений діапазон дат - це той період часу, який був обраний на панелі фільтрів в момент збереження запиту. Ви можете використовувати збережений запит із збереженим діапазоном дат, якщо тривалий період вам потрібно працювати з одним і тим же періодом (наприклад, під час підготовки річного звіту). В інших випадках використовуйте застосування збереженого запиту з урахуванням обраного діапазону дат (поточного стану фільтрів за періодом).

Видалення збереженого запиту

Якщо збережений запит вам більше не потрібен, ви можете його видалити з системи. Для цього перейдіть у меню використання запитів та натисніть на іконку видалення запиту.

Зверніть увагу:
Видалити ви можете лише ті збережені запити, які ви створювали самостійно.

Налаштування алертів на збережені запити

Ви можете отримувати повідомлення на пошту чи у Телеграм, коли у систему будуть надходити документи, що відповідають вашому збереженому запиту. Як налаштувати розсилки за збереженими запитами.


Гарного користування системою Semantrum!

    • Related Articles

    • Розсилки (алерти) у Semantrum: огляд функцій

      Для того, щоб бути постійно у курсі медійних подій навколо бренду, персони чи іншої важливої теми, користувачі Semantrum мають можливість підписатися на розсилки у форматі звітів, дайджестів чи переліку публікацій у форматі docx. чи xlsx. За ...
    • Налаштування розсилки за порівнянням двох або більше тем

      Стандартні налаштування розсилок за темами дозволяють підписатись тільки на одну тему. Якщо вам потрібно відслідковувати декілька тем з вашого акаунту, ви можете підписатись на кожну з них окремо, при цьому обрати різні налаштування для кожної теми. ...
    • Як налаштувати розсилки за збереженими запитами

      Розсилка за збереженими запитами буде корисна, якщо Ви часто користуєтесь всередині тематичної стрічки певним набором фільтрів чи виконуєте додатковий пошук та хотіли б відслідковувати динаміку публікацій за цим станом фільтрів. Створення збереженого ...
    • Як налаштувати розсилки з дайджестами

      Дайджести - це коротка аналітика за темою за сталий проміжок часу, де безпосередньо у тілі листа ви бачите звіт про медіа-активність за темою за основними метриками. Ви можете підписатись на отримання дайджестів за будь-якою темою у вашому акаунті, а ...
    • Як налаштувати отримання негативних публікацій на e-mail або у Telegram

      Як налаштувати збережений запит за негативними публікаціями у темі Крок 1. Оберіть тему/теми, негативні публікації з якої хочете отримувати. Крок 2. У правій панелі фільтрів оберіть вкладку "Емоції", потім вкладку "Негативні публікації", після цього ...