Керування фільтрами

Керування фільтрами

Фільтри у Семантрум розташовані у правій частині інтерфейсу на Панелі фільтрів. Детальніше про основні елементи інтерфейсу.
Якщо ви не бачите панелі фільтрів, її потрібно відкрити та закріпити. Як закріпити панель фільтрів читайте - тут.

На панелі фільтрів можна обрати основні параметри публікацій: період, за який публікації потрапили у системутипи ЗМІтип публікації, джерело, регіон джерела тощо. Крім того, система автоматично виокремлює у текстах згадування персон, організацій, брендів та географічних назв. Ці виокремлені сутності також можна використовувати як фільтри.  На панелі фільтрів також розташоване рядок пошуку у публікаціях вашого акаунта. Детальніше про пошук публікацій в темі/темах.








Фільтри, які ви обираєте послідовно, поєднуються між собою. Так ви можете обрати дуже великі джерела, наприклад, Полтавської області, якщо оберете відповідні значення на фільтрах Розмір джерел та Регіон джерела.

Фільтри відображаються на панелі фільтрів за умови, що відфільтровані публікації містять потрібні дані. Наприклад, якщо в обраній темі не підключене визначення суб'єктності, то фільтр за суб'єктністю не буде відображатись.
Значення у фільтрах також відображаються ті,  за якими наявні публікації за обраними вами параметрами (тема, період, інші фільтри). Наприклад, якщо у фільтрі за регіоном джерела ви не бачите потрібної вам країни, це означає, що у ваших публікаціях не знайдені джерела потрібної країни. Спробуйте збільшити період відображення публікацій або зняти інші застосовані фільтри.

У багатьох фільтрах відображаються тільки ТОП значень. Для, щоб знайти потрібне вам значення фільтру, ви можете скористатись пошуком за значеннями фільтрів. Для цього введіть перші 3 знаки назви потрібного значення.


Зверніть увагу:
Для того, щоб обрати публікації за походженням джерела на рівні областей України, оберіть спочатку у фільтрі Регіон джерела значення Україна. Після фільтрації на панелі з'явиться фільтр Області джерела. 

Швидкі фільтри за датами

На панелі фільтрів для користувачів доступний фільтр за періодами. Він дає можливість обирати будь-які періоди - день, місяць, рік, а також години та хвилини, обирати період через швидкий вибір налаштувань.  

Для вибору таких стандартних періодів як остання година, остання доба, останній тиждень, радимо користуватись швидким вибором діапазону датВін дає можливість обирати останні 10, 30, 60 хвилин, 12, 24 години, останні 7, 30 днів з сьогоднішнього дня.





Можливості комбінацій обрання значень у фільтрах

Ви можете різними способами комбінувати параметри в одному фільтрі. Всього є 3 можливості комбінації значень у фільтрах:
  1. перетин (ТА) - це пошук публікацій, які відповідають одночасно усім обраним значенням фільтру;
  2. об'єднання (АБО)  це пошук публікацій, які відповідають хоча б одному з обраних значень фільтру;
  3. заперечення (НЕ)  це пошук публікацій, які не відповідають обраним значенням фільтру.
Ці способи комбінування параметрів у фільтра обираються окремо для кожного параметру та можуть також комбінуватись між собою. Наприклад, ви можете обрати публікації, які містять тег1 АБО тег2 і НЕ містять тег3.

Зверніть увагу:
Якщо вам потрібно публікації, які містять тег1 АБО тег2 у фільтрі Теги, потрібно обрати тип комбінації значень АБО для кожного із обраних значень.


Ви можете також обрати один тип комбінації значень фільтру одразу для всіх відображених значень фільтру.
Зверніть увагу:
Коли ви обираєте тип комбінації значень масово для значень, цей тип комбінації застосовується для всіх відображених значень, тобто не тільки для обраних вами раніше значень, а також не для тих значень, які в поточний момент не відображені на панелі фільтрів (не входять в ТОП значень фільтру).

У деяких фільтрах не представлені всі 3 варіанти комбінації значень фільтрів, оскільки не всі вони можливі. Наприклад, не можна обрати публікації, які одночасно походять від декількох джерел (ТА, перетин), оскільки кожна публікація походить тільки від одного джерела. Щоб обрати публікації від декількох джерел, потрібно скористатись типом АБО (об'єднання). Так ви отримаєте публікації, які належать джерелу1 АБО джерелу2 АБО джерелу3.

Якщо ви не впевнені, який тип комбінації значень фільтрів потрібно обрати, просто спробуйте обирати послідовно типи комбінацій для кожного значення та перевіряйте, наскільки опис фільтру у нижній частині панелі відповідає вашій потребі.

Об'єднання параметрів у фільтрах

Якщо вам необхідно переглянути публікації, які відповідають одному із декількох значень фільтру, ви можете скористатися функцією об'єднання (АБО).
Наприклад, вам необхідно одночасно шукати публікації за різними тематиками джерела. Оберіть необхідні параметри фільтра, і зверніть увагу на позначки зліва від назв обраних вами значень. Біля кожної назви тематики з'явиться індикатор типу відображення. В нижній частині панелі фільтру ви побачите опис обраних вами значень.
Для застосування фільтру, натисніть ОК. Ви отримаєте у стрічці перелік публікацій, що відповідає вашим попередньо обраним фільтрам.




Перетин параметрів у фільтрах

Для того, щоб бачити публікації, які потрапили до декількох параметрів фільтру одночасно, оберіть потрібні вам значення фільтру та оберіть тип поєднання обраних значень. Для цього натисніть на меню зліва обраного параметру фільтра та оберіть тип Перетин (ТА).
Наприклад, якщо вам потрібно знайти тексти, у яких в якості ТОП слів згадуються Кулеба Дмитро та Австрія, оберіть ці значення у фільтрі за ТОП словами, для кожного значення оберіть типу відображення Перетин та натисніть ОК в нижній частині фільтру.



Якщо вам потрібно здійснити пошук за всіма тематиками джерела, то натисніть на значок  над переліком знайдених значень фільтру.

Заперечення параметрів у фільтрах

Якщо Вам необхідно прибрати з моніторингу певні публікації, наприклад, країну походження джерела, то Ви можете використати заперечення.  Детальніше про те, як визнається регіон джерела.
Для цього необхідно натиснути на назву фільтра за регіоном джерела та перейти у меню вибору країн походження джерела. Ви можете обрати одну або декілька країн, натискаючи на її назву, та обрати варіанти фільтрації: публікації джерел за обраною країною або всі публікації, крім публікацій з обраною країною. Наприклад, обрати США, Україна, Німеччина та виключити з моніторингу росію.


Таким чином, ми отримаємо публікації, що відфільторвані за джерелами з Німеччиною та Україною і, при цьому, ми не побачимо публікації з російськими джерелами походження.

Якщо вам потрібно здійснити пошук за всіма тематиками джерел, то натисніть на значок  над переліком знайдених значень фільтру.

Стан фільтрів

Для того щоб переглянути обрані фільтри, натисніть на іконку стану фільтрів .





Очистка фільтрів

Після того, як ви знайшли потрібні публікації та опрацювали їх, ви можете повернутись до перегляду всіх публікацій у темі/темах вашого акаунту. Ви можете очистити окремі фільтри. Для цього зайдіть у потрібний фільтр та натисніть кнопку Очистити.

Якщо ви обрали багато різних фільтрів, ви можете очистити всі обрані фільтри відразу. Для цього натисніть на хрестик очистки фільтрів у верхній чатсині панелі фільтрів.


Будуть скинуті всі обрані раніше фільтри, крім обраного періоду та введених значень у рядку пошуку. Для того, щоб скинути значення у рядку пошуку, натисніть на хрестик з правої сторони рядка. 


    • Related Articles

    • Інтерфейс системи у браузері смартфона та планшета

      Якщо ви користуєтесь системою у браузері пристрою з невеликим екраном (наприклад, планшет або смартфон), панель фільтрів може приховуватись автоматично, щоб забезпечити відображення стрічки публікацій. Приховується також панель тем. Є відмінності ...
    • Фільтри за характеристиками джерел

      Фільтр за типами ЗМІ Типи джерел відображаються на панелі фільтрів (Дізнатись, які типи джерел моніторить Semantrum) При наведенні курсора на іконку типу ЗМІ відображається його назва та кількість знайдених публікацій. Для фільтрації публікацій за ...
    • Основні елементи інтерфейсу

      Основні елементи інтерфейсу В системі Semantrum ви отримуєте інформацію за ключовими словами, організованими у теми. Дізнатися більше що таке тема та об'єкт моінторингу. Зліва знаходяться фільтри, які можна використовувати для пошуку найбільш ...
    • Автоматично визначені об'єкти

      Що таке автоматично визначені об'єкти В системі Semantrum автоматично визначаються декілька груп об’єктів у текстах. Серед них: географічні назви, імена персон, назви брендів та організацій. Метод автоматичного виявлення цих об’єктів ґрунтується на ...
    • Закріплення панелі фільтрів

      В системі Semantrum користувачі можуть закріплювати або приховувати панель фільтрів. Крім того, якщо ви користуєтесь системою у браузері пристрою з невеликим екраном (наприклад, планшет або телефон), панель фільтрів може приховуватись автоматично, ...