Автоматично визначені об'єкти

Автоматично визначені об'єкти

Що таке автоматично визначені об'єкти

В системі Semantrum автоматично визначаються декілька груп об’єктів у текстах.

Серед них:

  • географічні назви,
  • імена персон,
  • назви брендів та організацій.

Метод автоматичного виявлення цих об’єктів ґрунтується на аналізі в текстах різноманітних маркерів, які вказують на певні об’єкти.

Ця функція буде корисна вам, якщо вам у певному масиві публікацій є потреба виявити спікерів, експертів, важливих персон, які найбільше згадуються у вашій темі тощо, за умови, що попереднього списку таких персон у вас немає. Ви можете також використати цю функцію, наприклад, для того, щоб виявити, які географічні назви згадують у своїй матеріалах ваші конкуренти, а також для того, щоб визначити головні організації/бренди у певній темі.


Автоматично визначені об’єкти можна використовувати:
  • як фільтр для пошуку певних публікацій,
  • як статистичні дані.

Зверніть увагу:
В автоматичному визначенні об’єктів є декілька особливостей, які пов’язані зі способом опрацювання текстів системою.
  1. Імена та прізвища персон визначаються тією мовою, якою вони написані у тексті. Агрегації імен персон різними мовами не відбувається. Так, якщо українською, російською та англійською прізвище персони пишеться по-різному, то система визначить окремо 3 персони відповідно до конкретного написання прізвища. Якщо у написанні імені або прізвища у тексті допущено помилку, то, відповідно, таке написання також буде визначене окремо. Радимо вам перевіряти наявність різних написань прізвищ людей у фільтрі за автоматично визначеними персонами, щоб правильно використовувати фільтр та будувати аналітику.
  2. Автоматичне визначення географічних назв, брендів та організацій агрегується різними мовами для певного каталогу об’єктів. Таким чином, за одним об’єктом ви зможете знайти його згадування різними мовами, але ця функція стосується тільки тих брендів та організацій, які є в каталозі системи.

Якщо за специфікою ваших завдань вам потрібно відслідковувати згадування певних персон або організацій, список яких вам вже відомий, ви можете скористатись функцією автоматичного тегування. Напишіть вашому менеджеру підтримки або у чат в системі для налаштування автотегування. Детальніше про те, що таке теги і як їх використовувати.
Якщо вам потрібно аналізувати інформацію за регіонами, з яких походить та чи інша публікація, скористайтесь фільтром Регіон джерела. Саме цей фільтр стосується згадувань вашої теми у джерелах різних країн та областей України. Детальніше про те, які характеристики джерел виділяються в Semantrum.

Фільтри за автоматично визначеними об’єктами

Фільтри за автоматично визначеними персонами, географічними назвами, брендами та організаціями знаходяться на панелі фільтрів. У фільтрах ви зможете побачити визначені у відфільтрованих вами публікаціях об’єкти, а також кількість їх згадувань. Об’єкти відсортовані за кількістю згадувань, відображаються ТОП-30 об’єктів за кількістю згадок.




У фільтрі також ви можете здійснювати пошук за всіма визначеними для відфільтрованих публікацій об’єктами.

Зверніть увагу:

  1. Під кількістю згадувань автоматично визначеного об’єкту мається на увазі кількість публікацій із даним об’єктом. Кількість згадувань одного і того ж об’єкту в одній публікацій не підраховується, 1 публікація = 1 згадування.
  2. Якщо ви не можете знайти певний об’єкт, який повинен зустрічатись у публікаціях, спробуйте ввести інше написання у полі пошуку у фільтрі, перевірте, які ще фільтри використані, або збільште період, який ви аналізуєте.


Ви можете керувати фільтрами за автоматично визначеними об’єктами так, щоб обирати декілька об’єктів одночасно, обирати поєднання об’єктів у публікаціях та відсікти публікації зі згадками певного об’єкту/об’єктів. Детальніше про те, як керувати фільтрами.


Аналітика за автоматично визначеними об’єктами

Аналітику за автоматично визначеними об’єктами можна переглянути:

  • У режимі Графіків на вкладці Персони/Бренди/Географія – тут відображається статистика за ТОП-30 автоматично визначеними персонами, географічними назвами, брендами та організаціями. Графіки реагують на обрані фільтри на панелі фільтрів. Із графіків також можна вивантажувати дані у різних форматах. Детальніше про режим Графіки.


  • В автоматичному звіті у форматі .xlsx – у звіті на відповідних вкладках розміщені дані про ТОП-100 автоматично визначених об’єктів, а також додані графіки за цими даними. Дані та графіки можна редагувати відповідно до ваших потреб. Детальніше про автоматичний звіт у форматі .xlsx.


  1. Автоматично визначені об’єкти також можна використовувати у дашбордах, розроблених спеціалістами Semantrum відповідно до ваших потреб. Детальніше про те, що таке дашборд.


    • Related Articles

    • Автоматична візуальна аналітика (режим "Графіки")

      Що таке режим "Графіки" Режим "Графіки" дає доступ до швидкої візуальної аналітики згадувань за обраними фільтрами. Тут представлені основні графіки за кількісною статистикою згадувань.  У режимі графіків доступні декілька вкладок із тематично ...
    • Основні елементи інтерфейсу

      Основні елементи інтерфейсу В системі Semantrum ви отримуєте інформацію за ключовими словами, організованими у теми. Дізнатися більше що таке тема та об'єкт моінторингу. Зліва знаходяться фільтри, які можна використовувати для пошуку найбільш ...
    • Пошук за хештегами

      Моніторинг хештегів У Semantrum є можливість відслідковувати публікації з хештегами, які були згадані у тексті публікацій. Детальніше про моніторинг соцмереж. Система визначає наявність хештегів у різних типах публікацій у соцмережах (пости, репости, ...
    • Фільтри за характеристиками джерел

      Фільтр за типами ЗМІ Типи джерел відображаються на панелі фільтрів (Дізнатись, які типи джерел моніторить Semantrum) При наведенні курсора на іконку типу ЗМІ відображається його назва та кількість знайдених публікацій. Для фільтрації публікацій за ...
    • Визначення тональності

      Що таке тональність (емоція)? Тональність - це емоційне забарвлення повідомлення, як правило містить суб’єктивну оцінку автора стосовно певного об’єкту. Важливо розуміти, що це не констатація факту, приємного чи ні, а саме емоційне забарвлення. Тобто ...