Визначення потенційно ризикових публікацій

Визначення потенційно ризикових публікацій

Ризикові публікації

В системі Semantrum автоматично визначається тональність по відношенню до об'єкту моніторингу.  Для того, щоб зробити аналітику за негативом більш детальною, ми додали додаткові категорії для публікацій з негативною тональністю.

Тож зараз системою автоматично визначаються такі категорії ризиків: 
  1. Фінансові операції. До них належать (але не виключно): фінзлочини, фінансові оборудки, шахрайські фінансові схеми; податкове шахрайство, обманні інвестиційні проекти, фінансовий махінації та маніпуляції ринками, банківські шахрайства, надмірне використання кредитів та боргові пастки.
  2. Корупційні ризики - корупція, хабарництво, зловживання посадовими можливостями для отримання власної вигоди.
  3. Антимонопольне законодавство - порушення в галузі антимонопольного законодавства та нечесної конкуренції.
  4. Екологія - екологічні злочини.
  5. Митне законодавство - контрабанда, фальсифікат, наркотики, зброя, торгівля людьми.
  6. Кіберзагрози,  порушення GDPR.
  7. Трудове законодавство - порушення в галузі трудових відносин та прав працівників.
  8. Інтелектуальна власність.
  9. Етичні норми - маніпуляції з оцінками, судженнями з боку посадових осіб або представників компаній, порушення принципів ведення бізнесу, стандартів, правил доброчесності.
  10. Санкції, національна безпека - антидержавна діяльність, порушення санкційних обмежень, потрапляння у санкційні списки, співпраця з підсанкційними компаніями/країнами/персонами, зв'язки з екстремістськими або терористичними групуваннями.
  11. Правопорушення та нещасні випадки.

Категорії ризиків визначаються у системі завдяки роботі AI, а саме - завдяки технології Machine Learning, натренованій на великій кількості даних, розмічених вручну медіа аналітиками.
Категорії ризиків визначаються лише для публікацій українською та англійською мовами.

Зверніть увагу:
  1. Публікації з ознаками ризиковості не свідчать та не можуть свідчити про будь-які правопорушення або ризики, а лише звертають увагу користувача на публікації, підібрані алгоритмом з використанням Machine Learning за певними категоріями.
  2. Тональність та ризиковість публікацій визначаються МЛ-алгоритмами окремо. Ризиковими можуть бути публікації будь-якої тональності.


Як налаштувати визначення ризиковості публікацій

Можливість використовувати функціонал регулюється вашим тарифним планом. Для налаштування роботи функції визначення ризикових публікацій зверніться будь ласка до вашого менеджера підтримки, або напишіть нам у чат всередині системи.

Відображення категорій ризикових публікацій у стрічці публікацій

Якщо у вашій темі/-ах ввімкнено визначення ризиковості публікацій, ви зможете побачити визначені категорії ризиків на картці публікації у стрічці в даній темі. 
Наведіть курсор на іконку ризиковості, і ви побачите конкретну категорію або категорії ризикових публікацій, які визначені у даній новині. 


Також ви можете отримати інформацію про категорії ризикових публікацій, якщо відкриєте певну публікацію. Іконку Ризикових публікацій буде відображатись поряд з даними про потенційне охоплення та іншими показниками, якщо якась з категорій ризиковості була виявлена у цій публікації.



Фільтр за ризиковими публікаціями

На панелі фільтрів ви маєте можливість фільтрувати публікації за визначеними категоріями ризикових публікацій. Ви можете обирати одну категорію, публікації, які належать декільком категоріям одночасно, публікації, які хоча б одній з обраних категорій, заперечувати одну чи декілька категорій. Для того, щоб керувати типом вибору категорії, скористайтесь меню біля назви категорії. Детальніше про керування фільтрами.



Сповіщення про появу ризикових публікацій

Для того, щоб завжди бути в курсі появи важливих публікацій, які можуть нести ті чи інші ризики для репутації вашої компанії чи бренду, ви можете налаштувати алерти за певними категоріями ризикових публікацій. Для цього оберіть теми, в якій налаштоване визначення ризиковості, оберіть якомога більший період, за який ви маєте накопичені дані з ризиковості, щоб охопити всі доступні в темі категорії ризиків, та створіть збережений запит. Детальніше про збережені запити.

Наступний крок - відкрийте налаштування сповіщень, оберіть потрібний збережений запит та налаштуйте зручні для вас параметри алертів - на пошту чи в Telegram, у реальному часі чи за розкладом, з вкладеннями чи без. Детальніше про функції алертів. Як налаштувати розсилки за збереженими запитами.



Готово! Ви не пропустите важливу для вас інформацію!


    • Related Articles

    • Як змінити тональність сюжету

      В режимі сюжетування (дізнайтесь більше про те, що таке сюжетування) користувачі можуть використовувати функцію масової роботи із сюжетами для того, щоб корегувати за необхідності тональність схожих публікацій, згрупованих системою у сюжети. Після ...
    • Як змінити тональність публікації

      Ви можете самостійно змінювати тональність публікацій, якщо системна тональність з якоїсь причини вас не влаштовує. Це можна робити як для кожної публікації окремо, так і для багатьох публікацій одразу. Детальніше про те, як змінити тональність ...
    • Як змінити тональність декількох публікацій одразу

      Якщо вам потрібно змінити тональність не однієї публікації, а декількох доразу, ви можете скористатись інструментами масової зміни тональності, а також зміни тональності сюжетів. Зверніть увагу: Ви можете одночасно змінювати тональність у 3 000 ...
    • Визначення тональності

      Що таке тональність (емоція)? Тональність - це емоційне забарвлення повідомлення, як правило містить суб’єктивну оцінку автора стосовно певного об’єкту. Важливо розуміти, що це не констатація факту, приємного чи ні, а саме емоційне забарвлення. Тобто ...
    • Зміна тональності публікацій в режимі перегляду сюжетів

      Ви можете використовувати функцію сюжетування для того, щоб знаходити схожі публікації, та корегувати за необхідності тональність публікацій у сюжетах. На панелі дій з публікаціями натисніть на іконку генерування сюжетів. Автоматично будуть ...