Пошук за хештегами

Пошук за хештегами

Моніторинг хештегів

У Semantrum є можливість відслідковувати публікації з хештегами, які були згадані у тексті публікацій. Детальніше про моніторинг соцмереж. Система визначає наявність хештегів у різних типах публікацій у соцмережах (пости, репости, доповнені репости, коментарі). 

Соцмережі, в яких відображаються хештеги:
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok
  • ВКонтакте


Зверніть увагу:
  1. Якщо знак # зустрічається в текстах інших типів медіа, хештеги не виділяються.
  2. Система визначає хештег відповідно до того, чи наявний у тексті знак #, а також відповідно до тексту до першого пробілу після цього знаку.
  3. Якщо хештеги написані по-різному, додані символи в кінці або різними мовами, вони будуть визначатись окремо відповідно до кожного варіанту написання хештегу.
  4. Якщо у тексті хештеги повторюються, система визначає і рахує їх лише 1 раз.

Чим хештеги відрізняються від тегів

Хештег — це слово чи фраза, яким передує символ #. Застосовуються хештеги для того, щоб згрупувати схожі повідомлення у соцмережах. Тобто, яким хештегом помітити повідомлення, вирішує сам користувач. В свою чергу Semantrum виокремлює ці сутності на публікаціях і виділяє їх у публікаціях, групує у фільтр за хештегами і тд.
Тег - це мітка, яка може проставлятись у текстах публікацій автоматично або вручну користувачем. Теги дозволяють фільтрувати публікації, формувати за ними графіки, експортувати дані до звіту. Автотеги проставляються системою на публікаціях за ознаками (ключовими словами та іншими налаштуваннями), налаштованими у вашому акаунті. Дізнатись більше про теги.

Відображення хештегів

У стрічці публікацій,на картці публікації, ви можете побачити хештеги, які наявні на публікаціях. Натиснувши на хештег, ви відфільтруєте вашу стрічку за цим хештегом.



Також ви можете переглянути повний список хештегів, щоб були проставлені автором на публікаціях, навівши курсор на поле хештегу на публікації. Хештег, обраний вами для пошуку буде виділятися помаранчевим кольором, що дає змогу швидко знайти його у списку.


Фільтри за хештегами

Для того щоб перейти до перегляду хештегів, перейдіть до Панелі фільтрів та оберіть Хештеги. Ви побачите хештеги, які зустрічалися у публікаціях за вашими темами. Оберіть необхідні хештеги та їх тип відображення та натисніть ОК.



У фільтрах ви зможете побачити визначені у відфільтрованих вами публікаціях хештеги, а також кількість їх згадувань. Хештеги відсортовані за кількістю згадувань, відображаються ТОП-30 хештегів за кількістю згадок.

Ви можете керувати фільтрами за хештегами так, щоб обирати декілька хештегів одночасно, обирати поєднання хештегів у публікаціях та відсікти публікації зі згадками певного хештегу. Детальніше про те, як керувати фільтрами.

У фільтрі також ви можете здійснювати пошук за всіма визначеними для відфільтрованих публікацій хештегами.


Зверніть увагу:
Якщо ви не можете знайти певний хештег який повинен зустрічатись у публікаціях, спробуйте ввести інше написання у полі пошуку у фільтрі, перевірте, які ще фільтри використані, або збільште період, який ви аналізуєте.

Хештеги в експортах

Дані про розподіл публікацій за хештегами можна отримати в експортах автоматичних звітів у форматах .xlsx та .docx. Для цього оберіть у певній темі потрібний тег та завантажте автоматичний звіт за знайденими публікаціями. Дізнатись більше про експорти у Semantrum.
В експортах переліку публікацій у форматі .xlsx для кожної публікації вказується хештег, який був у ній розміщений.




Як правильно врахувати хештег у запиті теми

За хештегами також можна налаштувати пошуковий запит для налаштування теми. Для того, щоб публікації за хештегом потрапили в конкретну тему, необхідно, щоб в ключових словах були записані слова з хештегів, адже часто їх написання відрізняється від звичайних ключових слів (написання латиницею, відсутність пробілів тощо). Детальніше про редагування теми.
Наприклад: StandwithUkraine

Зверніть увагу:
Якщо після хештегу без пробілу розташовані будь-які розділові знаки, ці знаки визначаються також як частина хештегу. Тому, якщо ви робите запит за певним хештегом, можете також поставити у кінці знак *, щоб врахувати можливість присутності знаків після хештегу.

Моніторинг за хештегами

За хештегами також можна налаштувати моніторинг публікацій. Налаштування такого моніторингу може стосуватись як тих хештегів, які вже існують та використовуються у соцмережах, так і тих, які ви тільки плануєте створити. Для того, щоб налаштувати моніторинг за хештегами, зверніться до вашого менеджера підтримки або напишіть у чат в системі. 


    • Related Articles

    • Як переглядати візуальний контент публікацій за хештегами

      Для чого може бути потрібний режим зображень у Semantrum? За допомогою моніторингу зображень ви можете отримати від моніторингу максимум. Особливо це стосується моніторингу соцмереж. Адже класичний медіа моніторинг заснований переважно на текстах та ...
    • Як здійснювати пошук у темі за словосполученням

      Під час пошуку словосполучень у темі система здійснює пошук публікацій, у яких є обидва слова із словосполучення (або більше, якщо використовується фраза або речення), але при цьому система не враховує місця знаходження цих слів у текстах. Тобто, у ...
    • Пошук публікацій в темі/темах

      Пошук згадувань у темі Ви можете здійснювати наскрізний пошук за темою/темами, які наявні у вашому аккаунті. Якщо вам потрібно знайти якесь слово/персону/компанію, яка згадувалась разом із ключовими словами у певній темі, або перевірити, чи потрапила ...
    • Фільтри за характеристиками джерел

      Фільтр за типами ЗМІ Типи джерел відображаються на панелі фільтрів (Дізнатись, які типи джерел моніторить Semantrum) При наведенні курсора на іконку типу ЗМІ відображається його назва та кількість знайдених публікацій. Для фільтрації публікацій за ...
    • Експорти у Semantrum

      У системі Semantrum доступний 22 варіанти експорту. Вони відрізняються між собою за форматами, даними, типами, тощо. У цій статті ми перелічимо всі існуючі у системі формати експортів. Основні види експортів, доступні в системі, - це експорти звітів ...