Автоматична візуальна аналітика (режим "Графіки")

Автоматична візуальна аналітика (режим "Графіки")

Що таке режим "Графіки"

Режим "Графіки" дає доступ до швидкої візуальної аналітики згадувань за обраними фільтрами. Тут представлені основні графіки за кількісною статистикою згадувань. 
У режимі графіків доступні декілька вкладок із тематично згрупованими графіками: загальна статистика, тональність, джерела, теги, автоматично визначені персони/бренди/географічні назви.

Зверніть увагу, що статистика на графіках повністю відображає стан фільтрів, тобто дані відображаються за обраний період. Також графіки будуть перебудовуватись відповідно того, які надалі ви обираєте фільтри.


Експорт даних

Дані з кожного графіка можна експортувати у різних форматах: 



Абсолютні/відносні показники

Для багатьох графіків доступний також перехід від абсолютних показників (кількість згадувань) до відносних (відсоток від загальної кількості згадувань).

 


Які дані можна отримати із режиму графіків

На окремих вкладках режиму графіків можна отримати таку інформацію:

  1. динаміка згадувань в межах обраного періоду (крок динаміки можна обирати самостійно),

  1. топ-слова,

  1. динаміка кількості згадувань за тональністю періоду (крок динаміки можна обирати самостійно),

  1. розподіл згадувань за тональністю,

  1. топ-джерела за тональністю (ТОП-30),

  1. тональність за типами ЗМІ, медіа-холдингами, країною/областю джерела,

  1. статистика за типами ЗМІ, розміром джерела, країною джерела та областю джерела (на карті), мовами публікацій, категорією та тематикою джерел,

  1. головні джерела за кількістю публікацій (ТОП-30),

  1. кількість згадувань за тегами,

  1. кількість згадувань автоматично визначених персон, брендів та організацій, географічних назв (під кількість згадувань мається на увазі кількість публікацій, у яких об’єкт задувається хоча б 1 раз).

 

Як обрати крок та період на графіках з динамікою

В залежності від обраного у на панелі фільтрів періоду на графіках з динамікою з’являється можливість обрати часовий крок. Якщо обраний період менше 3 діб, то динаміки відображається за годинами. Якщо період більше 3-ох діб, обрати можна перегляд за годинами чи за днями.  Далі в залежності від обраного періоду можна обрати перегляд за днями, тижнями, місяцями та роками.

 


Як отримати статистику згадувань за областями України

У режимі графіків на вкладці Джерела на мапі України визначено кількість згадувань у джерелах за областями України. Йдеться про регіон походження джерела, а не про демографічні характеристики аудиторії.

Для того, щоб отримати кількісні дані за згадуваннями у джерелах областей України, можна скористатись експортом із даного графіка у будь-який зручний формат.

Крім того, не виходячи із режиму перегляду графіків можна завантажити звіт у форматі .xlsx, в якому на вкладці «ЗМІ за регіонами України» можна отримати статистику за кількістю публікацій, тональність та сумою контактів у розрізі областей походження джерел. Дізнатись більше про звіт за темою у Excel.


Як отримати дані про джерела, якщо ТОП-30 – це замало

Щоб отримати за джерелами публікацій ширшу статистику, ніж та, що представлена у стандартних графіках, можна скористатись автоматичним звітом у форматі .xlsx. У ньому на вкладці "Джерела" представлені дані за кількістю публікацій, тональністю публікацій та сумою контактів з аудиторією за ТОП-500 джерел за станом фільтрів, які використані під час експорту звіту.


Як отримати статистику за головними негативними/позитивними джерелами

На вкладці Тональність у режимі графіків ви можете отримати дані про ТОП-30 джерел за кількістю згадувань із деталізацією по тональності. Досить часто головні джерела за кількістю публікацій в цілому не є головними джерелами емоційно-забарвлених згадувань.

Щоб отримати рейтинг джерел за потрібною тональністю потрібно не виходячи із режиму графіків на панелі фільтрів у фільтрі "Емоції" обрати потрібну тональність. Автоматично графіки перебудуються, і ви зможете отримати всю статистику за публікаціями тієї тональності, яку ви обрали у фільтрі. 


Графіки з порівняння тем

Якщо ви переглядає одночасно декілька тем (від 2 до 5), то у режимі графіків доступна також додаткова вкладка Порівняння тем.

Як переглядати декілька тем можна дізнатись тут.

Графіки із порівняння тем дозволяють зіставити:

  1. динаміку згадувань у темах,

  1. відносні показники з тональності у темах,

  1. кількість згадувань у темах,

  1. розподіл згадувань у темах за типами ЗМІ,

  1. розподіл згадувань у темах за регіонами України.


Зверніть увагу, що під часу перегляду 2 або більше тем фільтр Емоції працює наступним чином: якщо ви обраєте тональність, наприклад, негатив, то система знаходить всі публікації. Які визначені як негативні стосовно хоча б однієї теми.

В режимі перегляду декількох тем у графіках немає вкладки Тональність, оскільки тональність визначається тільки відносно певної теми, тобто певних ключових слів, а не для публікації в цілому.


Що робити, якщо...
Якщо у стандартних графіках ви не можете знайти потрібний вам зріз, радимо перевірити звіт в форматі .xlsx. Дізнатись більше про звіт за темою у ExcelЯкщо і в звіті ви не знаходите потрібних даних, зверніться до менеджера підтримки або продажів щодо налаштування в вашому акаунті персонального дашборду. Що таке дашборд і які його можливості.

Гарного користування системою Semantrum!



    • Related Articles

    • Графічне відображення сюжетів

      Режим "Графіки" дає доступ до швидкої візуальної аналітики згадувань за обраними фільтрами. Дізнайтесь більше про режим "Графіки". В режимі перегляду сюжетів також доступні елементи візуальної аналітики. Тут представлені основні графіки за динамікою ...
    • Що таке дашборд і які його можливості

      Що таке дашборд? Дашборд - це інструмент для візуалізації результатів моніторингу, набір інтерактивних графіків та показників, які налаштовані для однієї або декількох тем. Використання дашборда значно спрощує процес аналізу даних, адже ви отримуєте ...
    • Автоматично визначені об'єкти

      Що таке автоматично визначені об'єкти В системі Semantrum автоматично визначаються декілька груп об’єктів у текстах. Серед них: географічні назви, імена персон, назви брендів та організацій. Метод автоматичного виявлення цих об’єктів ґрунтується на ...
    • Індекс лояльності медіа

      Що таке Індекс лояльності медіа Індекс лояльності медіа / MFI / Media Favorability Index – співвідношення позитивних та негативних згадок об'єкта моніторингу в потоці публікацій. У системі Semantrum використовується "Індекс лояльності", побудований ...
    • Швидкий старт

      Якщо ви тільки починаєте працювати в Semantrum - ця стаття для вас. Вітаємо! Цей та інші матеріали допоможуть вам використовувати можливості система для найкращого результату. Для початку, ознайомтесь із основними можливостями системи Semantrum. ...