Додаткові можливості налаштування експортів у Word

Додаткові можливості налаштування експортів у Word

У системі Semantrum доступний 21 варіант експорту. Вони відрізняються між собою за форматами, даними, типами, тощо. Дізнатися більше про основні види експортів у Semantrum. Окрім основних видів експорту, ви також можете скористатися більш гнучкими та налаштованими під ваші потреби експортами - спеціальними експортами у Semantrum :)

Що таке спецекспорт?

Спеціальний формат експорту - це експорт публікацій з групуванням за обраними критеріями, наприклад, додатковими налаштуваннями сортування і групування документів, реквізитів (додаткові поля з інформацією про публікацію), які виводяться в експорті для публікацій.

Групування публікацій у спецекспорті полягає у тому, що у дайджесті створюються розділи за потрібним вам параметром. Якщо ви оберете групування за тональністю, то у дайджесті будуть створені розділи за тональністю (позитив, негатив, нейтрал), якщо ви оберете групування за тегами - будуть створені розділи за наявними в акаунті тегами.
Крім того, параметрів для формування розділів можна обирати декілька. Наприклад, можна обрати групування публікацій за тональністю і за тегами. Тоді ви отримаєте розділи за тональністю, в середині яких будуть розміщені також розділи за тегами. Так ви отримаєте групування за тональністю із розподілом за вашими брендами або спікерами (в залежності від того, які саме теги налаштовані у вашому акаунті).

Завдяки спецекспортам ви отримаєте структурований дайджест, пошук необхідних публікацій стане зручніше, ви зможете швидко і без зайвих зусиль знайти потрібну вам публікацію у експорті.



Зверніть увагу:
  1. Спецекспорти доступні тільки у форматі Word.
  2. Для створення/редагування/видалення спецекспорту зверніться до менеджера підтримки або напишіть у чат в системі.
  3. За замовчуванням у спецекспортах виводиться дата і час публікації, тип джерела, URL першоджерела, охоплення.

Навіщо використовувати спецекспорт ?

Спецекспорти стануть у пригоді, коли потрібно отримати тексти публікацій та основні дані про них з сортуванням за такими параметрами:
  1. Тональність;
  2. Приналежність до теми;
  3. Теги/автотеги;
  4. Групи тегів (теги з префіксом);
  5. Тип джерела;
  6. Вага джерела

За допомогою спецекпортів Ви можете налаштувати відображення додаткових реквізитів для публікацій, наприклад:
  1. URL документа у Semantrum;
  2. Тональність;
  3. Охоплення;
  4. Вага джерела;
  5. Країна джерела;
  6. Область джерела (для українських джерел);
  7. Роль в публікації;
  8. Теги/автотеги.


Зверніть увагу:
  1. У випадку групування за тональністю в експорті спочатку виводиться негатив, потім позитив, потім нейтрал.
  2. Під час групування за темами, за тегами або за тегами з префіксом розділи розташовуються за алфавітом.
  3. У випадку групування за тегами або за тегами з префіксами документ, у якому є кілька тегів, виводитиметься кілька разів у відповідних цим тегам розділах.
  4. Під час групування за тегами з префіксами автоматично додається групування за тегами всередині кожної групи.
  5. Порядок вибору параметрів групування впливає на кінцевий вигляд документа.

Як експортувати спеціальні експорти публікацій?

Отримати вигрузку спецекспортів можна:
  1. із однієї теми;
  2. із декількох тем;
  3. із режиму перегляду тегів.

Як експортувати публікації із однією або декількох тем

КРОК 1. Оберіть потрібну тему/теми.
Для того, щоб експортувати публікації із однієї теми, натисніть на її назві у списку тем. 
Якщо вам потрібно експортувати публікації із декількох тем одразу, після обрання першої теми натисніть на чекбокси потрібних тем, а потім - натисніть ОК внизу списку тем. Детальніше про перегляд тем.

КРОК 2. Оберіть потрібні публікації.
Після обрання потрібної теми/тем, оберіть публікації, які необхідно експортувати. Ви можете обрати всі відфільтровані публікації через чекбокс на панелі роботи з публікаціями, або ви можете обрати декілька потрібних публікацій через чекбокси на картках публікацій.



КРОК 3. Відкрийте меню експортів на панелі інструментів.

КРОК 4. Оберіть варіант експорту - спеціальний експорт.

КРОК 5. Оберіть вид спецекспорту. (Назва виду буде залежати від обраних параметрів для спецекспорту)



Після закінчення вибору всіх опцій розпочнеться експорт документу. У лівій нижній частині вікна з'явиться повідомлення про підготовку експорту. Зачекайте, поки з'явиться ще одне повідомлення про вдалий експорт. Натисніть "Підтвердити" та очікуйте завантаження документу.

Як експортувати публікації з режиму перегляду тегів

Ви можете експортувати публікації, в яких наявні обрані вами тег/теги, незалежно від того, до якої теми потрапи публікації з цим тегом/тегами. 
Для експорту публікації за тегом/тегами перейдіть у режим тегів (детальніше про перегляд у режимі тегів), оберіть тег/теги та оберіть потрібний формат експорту.

КРОК 1. Перейдіть у режим перегляду тегів.



КРОК 2. Оберіть потрібні тег/теги.

Якщо у вашому акаунті є теги с групи тегів, ви можете обрати всю групу, натиснувши на чекбокс біля її назви.



КРОК 3. Відкрийте меню експортів на панелі інструментів.

КРОК 4. Оберіть варіант експорту - спеціальний експорт.

КРОК 5. Оберіть вид спецекспорту.


Після закінчення вибору всіх опцій розпочнеться експорт документу. У лівій нижній частині вікна з'явиться повідомлення про підготовку експорту. Зачекайте, поки з'явиться ще одне повідомлення про вдалий експорт. Натисніть "Підтвердити" та очікуйте завантаження документу.

Як використовувати навігацію у експорті у Word ?

Кожен звіт або медіа дайджест у Semantrum у форматі Word вже має Автоматичний зміст на першій сторінці. Ця опція допомагає вказати заголовки публікацій, а також прискорить і полегшить пошуку необхідних публікацій, групи публікацій у спецекспортах. Тобто можна не гортати нескінченні полотна за допомогою мишки і одним клацанням перескакувати на потрібні фрагменти. Більше про Як використовувати навігацію у експорті у Word?

Гарного користування системою Semantrum!


    • Related Articles

    • Додаткові можливості налаштування експортів сюжетів у Word

      Що таке спецекспорт? Спеціальний експорт сюжетів - це експорт сюжетів з групуванням за обраними критеріями, наприклад, додатковими налаштуваннями сортування і групування сюжетів, реквізитів (додаткові поля з інформацією про публікацію), які ...
    • Експорти у Semantrum

      У системі Semantrum доступний 22 варіанти експорту. Вони відрізняються між собою за форматами, даними, типами, тощо. У цій статті ми перелічимо всі існуючі у системі формати експортів. Основні види експортів, доступні в системі, - це експорти звітів ...
    • Як використовувати навігацію у експорті у Word

      У системі Semantrum користувач може самостійно згенерувати автоматичний звіт за темою. Ви можете експортувати із системи звіти у форматі .docx, .xlsx чи pptx. Дізнайтесь більше про Експорти у Semantrum. Кожен звіт або медіа дайджест у Semantrum у ...
    • Що таке теги і як їх використовувати?

      Що таке тег? Це мітка, яка може проставлятись на публікаціях автоматично або вручну. Це свого роду класифікаційна ознака. Теги дозволяють фільтрувати публікації, формувати за ними графіки, експортувати дані до звіту. В системі також можна налаштувати ...
    • Автоматичний звіт за темою у Word

      Автоматичний звіт за темою у Word У системі Semantrum користувач може самостійно згенерувати автоматичний звіт за темою. Ви можете експортувати із системи звіти у форматі .docx, .xlsx чи .pptx. Якщо вам потрібно отримати готовий медіа-звіт за вашим ...