Як переглядати візуальний контент публікацій за хештегами

Як переглядати візуальний контент публікацій за хештегами

Для чого може бути потрібний режим зображень у Semantrum? За допомогою моніторингу зображень ви можете отримати від моніторингу максимум. Особливо це стосується моніторингу соцмереж. Адже класичний медіа моніторинг заснований переважно на текстах та їх аналізі, в той час як уже давно текст перестав бути головним типом контенту у соцмережах. Отже, ніколи не буде зайвим перевірити, чи не поширюють користувачі меми про вас?

Для прикладу, ми налаштували у Semantrum моніторинг за хештегом #freetheleopards. Система почала збирати інформацію, а також підтягнула всю доступну їй інформацію за попередні дні. Детальніше про те, як налаштувати моніторинг за хештегами

Як переглянути та обрати потрібні хештеги? 

У стрічці публікацій ви можете побачити хештеги, які наявні у публікаціях. 

 
 
Натиснувши на хештег, ви відфільтруєте вашу стрічку за цим хештегом. 

У фільтрі за хештегами ви зможете побачити визначені у відфільтрованих вами публікаціях хештеги, а також кількість їх згадувань. Хештеги відсортовані за кількістю згадувань, відображаються ТОП-30 хештегів за кількістю згадок.


Ви можете керувати фільтрами за хештегами так, щоб обирати декілька хештегів одночасно, обирати поєднання хештегів у публікаціях та виключити публікації зі згадками певного хештегу. 

Ми бачимо, що у фільтрі насправді є не один потрібний нам хештег, а два. Справа в тому, що користувачі часто модифікують написання хештегів. Оберіть обидва потрібні хештеги у режимі об’єднання – щоб отримати всі пости, де є хоча б 1 з них. Детальніше про те, як керувати фільтрами.

Зверніть увагу:
Якщо ви за допомогою менеджера налаштували моніторинг хештегу, перевірте у фільтрах за хештегами, чи не знайдете ви там інших хештегів за вашою тематикою. У більшості випадків, коли хештег стає популярним, користувачі змінюють його написання та додають свої хештеги. 

У фільтрі за типами джерел оберіть ту соцмережу, з якою потрібно працювати, або декілька соцмереж. Для цього послідовно натискайте на іконки потрібних типів джерел. Детальніше про типи джерел: відображення та фільтри.

Як переглянути зображення, які містяться в публікаціях чи постах за певним хештегом?

Після того, як ви обрали потрібний хештег та інші фільтри, ви зможете переглядати зображення безпосередньо у стрічці публікацій.
Однак, в такому вигляді розгледіти зображення може бути важко. До того ж, не у кожному згадуванні буде зображення. Для того, щоб зручно і швидко переглянути виключно зображення у публікаціях та постах з соцмереж, перейдіть у режим Зображення


 
У цьому режимі ви можете переходити з зображень на текст документів, працювати з фільтрами, експортувати документи як у звичайному режимі. На верхній панелі вказана кількість публікацій за станом фільтрів, кількість публікацій із зображеннями вказана нижче. Детальніше про перегляд зображень у публікаціях.


 
Готово! Перший мем знайдено.
 
Наведіть курсор на потрібне зображення – ви побачите дані публікації та початок тексту посту. Якщо хочете перейти до першоджерела у соцмережі – натисніть на ім’я джерела, виділене кольором. Якщо хочете перейти до повного тексту та публікації у системі – натисніть на зображення.



Завдяки швидкому перегляду зображень ви можете не тільки передивитись, як саме підхоплюють тренд користувачі, а й знайти пости від  лідерів думок, експертів, медійних особистостей тощо.



 А також можна побачити, як бізнес підхоплює тренд.

 
 
Крім того, за візуальним рядом за обраним хештегом ви зрозумієте, як ставляться користувачі до даної теми. Наприклад, за хештегом #freetheleopards ми знайшли не тільки меми про Олафа Шольца, арти гепардів та фото людей у принтованому одязі. Ми побачили також, як цей хештег ілюструють інформацією про загиблих дітей та фото з гарячих точок в Донецькій області. 

 
 

Що ще можна дізнатись про публікації за певним хештегом?

За обраними хештегами також можна отримати додаткову інформацію про знайдені пости. Ви можете використовувати будь-які фільтри одразу в режимі Зображень, або у звичайному режимі перегляду стрічки новин, а також переглядати і завантажувати візуальну аналітику, будувати сюжети, завантажувати автоматичні звіти та списки публікацій, зберегти запит з обраними хештегами та налаштувати алерти за появою нових постів із цими хештегами.

Наприклад, можна переглянути ТОП джерела постів – тих користувачів, які найбільше використовувати обраний хештег. Для цього відкрийте фільтр за джерелами. 

 
 
Крім того, можна переглянути, які особи найбільше згадувались у постах. У даному випадку цілком очікувано це Олаф Шольц. 


 
 
У режимі Графіків ви також можете переглянути та завантажити візуальну аналітику за обраним вами тегом або тегами. Одразу на графіку з динамікою обмежуйте період, щоб детальніше ознайомитись з розповсюдженням хештега останні години. Детальніше про режим Графіки
 



Дані про розподіл публікацій за хештегами можна отримати в експортах автоматичних звітів у форматах .xlsx та .docx. Для цього оберіть у певній темі потрібний тег та завантажте автоматичний звіт за знайденими публікаціями. 
В експортах переліку публікацій у форматі .xlsx для кожної публікації вказується хештег, який був у ній розміщений.  Дізнатись більше про експорти у Semantrum.

Зверніть увагу:
  1. Експортуються всі документи за станом фільтрів, а не тільки документи з зображеннями, а також експортуються тільки дані та тексти публікацій.
  2. Зображення доступні тільки для перегляду, не для збереження.

PS: Semantrum, як і всі українці, вдячна всім країнам за будь-яку допомогу, яку вони надають Україні, незалежно від її обсягу та складу. 

    • Related Articles

    • Пошук за хештегами

      Моніторинг хештегів У Semantrum є можливість відслідковувати публікації з хештегами, які були згадані у тексті публікацій. Детальніше про моніторинг соцмереж. Система визначає наявність хештегів у різних типах публікацій у соцмережах (пости, репости, ...
    • Перегляд зображень у публікаціях

      Крім текстового контенту Semantrum збирає також і візуальні матеріали, які є у публікаціях та постах в соцмережах. Ви можете бачити ці матеріали безпосередньо в стрічці публікацій у системі: Якщо у матеріалі багато візуальних матеріалів, то ...
    • Як налаштувати отримання нових публікацій за темою

      Якщо Ви бажаєте отримувати сповіщення за новими публікаціями у Вашій темі/темах у Semantrum, варто підписатися на розсилку за обраною темою. Ви можете підписуватись на декілька розсилок без будь-яких обмежень, обрати канал розсилки, розклад та ...
    • Як налаштувати отримання у Telegram нових публікацій за темою

      Якщо Ви бажаєте отримувати перелік нових публікацій за вашою темою/темами у Telegram, необхідно виконати певний перелік кроків для налаштування бажаної розсилки. Зверніть увагу: налаштувати розсилку собі може лише авторизований користувач системи ...
    • Як видалити декілька публікацій одразу

      Якщо ви вирішили видалити не одну публікацію, а декілька доразу, ви можете скористатись інструментом масового видалення публікацій. Масове видалення публікацій у темі КРОК 1. Оберіть публікації,  які потрібно видалити.  Якщо ви працюєте в одній темі ...