Як виявити частку голосу (Share of voice) бренду, компанії чи персони у Semantrum ?

Як виявити частку голосу (Share of voice) бренду, компанії чи персони у Semantrum ?

Що таке частка голосу (Share of voice) ?

Частка голосу (Share of voice) - це видимість бренду/компанії/персони порівняно з усіма конкурентами.  Частка голосу допомагає зрозуміти, наскільки популярним/впізнаваним є ваш бренд порівняно з усіма конкурентами у ЗМІ, соціальних мережах. Знання своєї частки голосу - це чудовий початок для визначення позиції вашої компанії на ринку.

За допомогою Частки голосу ви можете:
  1. Отримати повну картину того, наскільки конкурентним є ринок і чи є Ваш бренд, компанія чи персона домінуючим гравцем у галузі.
  2. Визначити домінуючого конкурента у вашій галузі.
  3. Визначити вимірювані цілі для розвитку вашого бренду. відштовхуючись від показників конкурентів, наприклад, визначити мету як досягнення певного відсотку згадувань вашого бренду/компанії організації від згадувань усіх або вибраних конкурентів у галузі. 
  4. Оцінити динаміку показника частки голосу у часі.

За класичним підходом Частка голосу вимірюється як відсоток публікацій про ваш бренд/компанію/персону від загальної суми згадувань конкурентів або від кількості згадувань певного тематичного інформаційного поля. Також можна вимірювати Частку голосу відносно певних обраних вами конкурентів на ринку, а не від кількості згадувань усіх наявних гравців на ринку - це залежить виключно від ваших цілей та підходу.
Частку голосу також доцільно оцінювати не тільки за кількістю публікацій, а й за їх охопленням, оскільки, наприклад, велика кількість згадувань на відносно непопулярних ресурсах не дасть бренду стільки популярності та впізнаваності, як менша кількість згадувань на популярних ресурсах. Тоді Частка голосу буде вимірюватись як відсоток охоплення (суми контактів) публікацій про ваш бренд/компанію/персону від загальної суми охоплення (контактів) конкурентів або від кількості згадувань певного тематичного інформаційного поля. Детальніше про те, що таке контакти та як вони розраховуються.
А якщо ви хочете порівняти представленість конкурентів у медіаполі із врахуванням того, наскільки кожна публікація дійсно стосується вашого бренду або бренду конкурента, то вам якнайкраще підійде відстеження Частки голосу за Індексом медіапомітності. За допомогою цього показника ви зможете порівняти бренди/компанії/персони за рівнем їх представленості у важливих, популярних джерелах та за рівнем їх ролі у згадуваннях (головна, другорядна, епізодична). Детальніше про Індекс помітності у медіа. Детальніше про ролі в публікації.

Як переглянути частку голосу за кількістю публікацій (Share of voice) у Semantrum у режимі Графіки?

У цьому режимі ви зможете не тільки переглянути базові графіки за кількістю та динамікою згадувань за темою, а також на окремій вкладці "Порівняння тем" побачити порівняння кількох тем (наприклад, об'єкта моніторингу з конкурентами) за різними метриками. 




На графіку Частка тем ви можете побачити відсоток кількості згадувань вашої теми від кількості згадувань всіх обраних для порівняння тем. Це і буде показником Частки голосу за кількістю публікацій. 
Ці дані ви можете не тільки переглядати, а й вивантажувати у різноманітних форматах прямо з певного графіку.
У цьому режимі перегляду декількох тем у графічному вигляді ви також можете отримати інші корисні дані, наприклад, порівняти динаміку кількості публікацій, тональність публікацій, кількість публікацій за типами ЗМІ та за регіоном джерела (тобто за областю України). Детальніше про автоматичну візуальну аналітику.

Зверніть увагу:
Вкладка "Порівняння тем"  з'явиться, якщо обрано від 2 до 5 темЯк переглядати декілька тем, можна дізнатись тут.

Як порівняти свій бренд та бренди конкурентів у Semantrum в автоматичному звіті у форматі .docx?

Якщо ви хочете отримати додаткові дані для порівняння власного бренду/компанії/організації із вашими конкурентами, ви можете експортувати спеціальний звіт із порівняння тем у форматі .docx.
Такий звіт також можна експортувати з системи в будь-який час. Для його вивантаження потрібно переглядати одночасно декілька тем (але не більше 5), та в меню експортів обрати пункт "Експорт звіту з порівняння тем у *.docx". 
Ви отримаєте ілюстрований графіками Порівняльний звіт за згадуваннями у медіа, у якому містяться основні статистичні показники та графіки.  У звіті можна отримати дані про кількість згадувань у кожній обраній темі, суму контактів (охоплення) публікацій кожної теми, порівняти теми за Індексом лояльності, тональністю згадувань, тематикою та іншими показниками джерел публікацій. Дізнатись більше про звіт за порівнянням тем.


Зверніть увагу:
Звіт формується, якщо обрано від 2 до 5 тем.

Для того, щоб бути постійно у курсі медійних подій навколо бренду, персони чи іншої важливої теми, користувачі Semantrum мають можливість підписатися на розсилку за порівнянням темДізнатися більше про налаштування розсилки за порівнянням двох або більше тем.

Як отримати показники Частки голосу за охопленням публікацій, Індексом медіапомітності у випадках, коли потрібно порівняти більше, ніж 5 тем?

Якщо у стандартних графіках та звіті з порівнянням теми Ви не знаходите потрібних даних, ви можете використовувати стандартний дашборд для порівняння кількох тем (наприклад, об'єкта моніторингу з конкурентами).  Дашборди – це інтерактивна інфографіка, що надає більш глибокий аналіз динаміки згадувань, може налаштовуватися на основі персональних метрик, які притаманні лише Вашій компанії. Що таке дашборд і які його можливості.


На другій сторінці "Порівняння тем" ви отримаєте порівняння тем  між собою. На панелі фільтрів ви також можете обрати, які саме теми будуть порівнюватись на графіках. Завдяки цій сторінці дашборду ви можете отримати дані про Частку голосу за всіма видами її вимірювання - за кількістю публікацій, їх охопленням та за Індексом медіапомітності. Крім того, ви зможете переглянути рейтинг тем у динаміці, за представленістю у різних типам ЗМІ, за регіонами джерел, за Індексом лояльності медіа, а також переглянути та інтегральну візуалізацію головних показників тем/тегів на бульбашковій діаграмі.


Зверніть увагу:
Наявність дашбордів визначається тарифом, зверніться до менеджера підтримки або продажів щодо налаштування в вашому акаунті персонального дашборду.


Гарного користування системою Semantrum!
    • Related Articles

    • Розсилки (алерти) у Semantrum: огляд функцій

      Для того, щоб бути постійно у курсі медійних подій навколо бренду, персони чи іншої важливої теми, користувачі Semantrum мають можливість підписатися на розсилки у форматі звітів, дайджестів чи переліку публікацій у форматі docx. чи xlsx. За ...
    • Експорти у Semantrum

      У системі Semantrum доступний 22 варіанти експорту. Вони відрізняються між собою за форматами, даними, типами, тощо. У цій статті ми перелічимо всі існуючі у системі формати експортів. Основні види експортів, доступні в системі, - це експорти звітів ...
    • Автоматична візуальна аналітика (режим "Графіки")

      Що таке режим "Графіки" Режим "Графіки" дає доступ до швидкої візуальної аналітики згадувань за обраними фільтрами. Тут представлені основні графіки за кількісною статистикою згадувань.  У режимі графіків доступні декілька вкладок із тематично ...
    • Налаштування розсилки за порівнянням двох або більше тем

      Стандартні налаштування розсилок за темами дозволяють підписатись тільки на одну тему. Якщо вам потрібно відслідковувати декілька тем з вашого акаунту, ви можете підписатись на кожну з них окремо, при цьому обрати різні налаштування для кожної теми. ...
    • Що таке дашборд і які його можливості

      Що таке дашборд? Дашборд - це інструмент для візуалізації результатів моніторингу, набір інтерактивних графіків та показників, які налаштовані для однієї або декількох тем. Використання дашборда значно спрощує процес аналізу даних, адже ви отримуєте ...