Як налаштувати акаунт

Як налаштувати акаунт

Для ефективної роботи у системі ви можете налаштувати для себе елементи вигляду системи, а також додати декілька видів корисних інструментів (сповіщення про нові публікації, теги та автотеги, збережені запити тощо).

Налаштування акаунту

У налаштуваннях користувача можна задати такі параметри роботи у системі:
  1. мова інтерфейсу;
  2. початкова сторінка;
  3. ретроспектива;
  4. пароль;
  5. типи ЗМІ, які відображаються у вашому акаунті;
  6. бот та отримання сповіщень у Telegram.

Налаштування інтерфейсу та початкової сторінки

На першій вкладці налаштувань (Загальні) ви можете налаштувати мову інтерфейсу.
Початкова сторінка - це та, яка відкривається першою під час входу до системи. Ви можете обрати перегляд тем або перегляд графіків.
Ретроспектива - це той період, за я кий ви бачите дані під час входу до системи. Ви можете обрати день (сьогоднішній), останні 3 або останні 7 днів. Дізнайтесь більше про те, як налаштувати параметри вашого акаунту.

Налаштування пароля

Під час отримання доступу до системи ви отримуєте пароль, сгенерований системою автоматично. Його не знає ваш менеджер чи будь-хто інший, але цей пароль може бути незручним для запам'ятовування. Ви можете змінити автоматичний пароль на будь-який, біль зручний для вас.  Детальніше про те, як змінити свій пароль або відновити втрачений пароль.

Налаштування медіа типів

Ви можете обрати, які типи ЗМІ відображаються у вашому акаунті. Це налаштування не впливає на збір даних, інших користувачів, та може бути змінене в будь-який час. Наприклад, у ваших темах можуть збиратись соцмережі, але ви у своєму акаунті можете відключити їх відображення. При цьому інші користувачі можуть їх бачити, і ви зможете змінити ці налаштування пізніше та отримати доступ до всіх накопичених даних. Детальніше про те, як налаштувати відображення типів ЗМІ в акаунті.

Налаштування бота та отримання сповіщень у Telegram

У роздала Боти/Підписки ви можете додати бот Semantrum у Telegram для отримання сповіщень за темами або збереженими запитами, а також додати бот до будь-якої вашої групи. Детальніше про те, як налаштувати отримання у Telegram нових публікацій за темоюДетальніше про підключення групи в Telegram до алертів.

Налаштування ролей користувачів

У вкладці Ролі ви можете адмініструвати права користувачів вашого акаунту, а також надсилати запрошення для надання доступу новим користувачам до вашого акаунту. Для цього ви повинні мати права адміністрування користувачів. Якщо у вас немає цих прав, зверніться до вашого менеджера підтримки. Детальніше про ролі і права користувачівДізнатись більше про додавання та видалення користувачів.

Налаштування тем та фільтрів

Ви можете створювати, редагувати та видаляти теми, а також додавати публікації в теми за попередні періоди. Всі користувачі акаунту бачать всі присутні у ньому теми.
Кожен користувач може налаштувати для себе порядок відображення тем в акаунті та положення фільтрів.

Налаштування тем

У вашому акаунті можна налаштувати моніторинг потрібних вам тем/ключових слів. Ви можете зробити це самостійно, або із допомогою менеджера підтримки. Дізнайтесь більше про створення теми в SemantrumТеми можна змінювати з часом, якщо у вас змінюються потреби. Детальніше про редагування тем.

Порядок відображення тем

Кожен користувач може налаштувати для себе порядок відображення тем в акаунті. Для цього потрібно закріпити теми, які повинні відображатись зверху. Детальніше про те, як налаштувати відображення тем.

Закріплення фільтрів

Користувачі можуть налаштовувати закріплення або приховування панелі фільтрівДізнайтесь більше про закріплення панелі фільтрів.

Додаткові можливос
ті налаштування функціоналу акаунт

В системі можна налаштовувати додатковий функціонал для полегшення роботи та поліпшення якості аналітики даних.

Збережені запити

Для полегшення навігації в акаунті користувачі можуть зберігати запити, які часто використовуються. Таким чином вам не потрібно буде кожного дня обирати ті самі фільтри знову і знову. Збережені запити можуть бути приватними чи публічними (доступними для всіх користувачів акаунту). Детальніше про збережені запити.

Теги

Користувачі можуть створювати теги, які в подальшому можна використовувати для фільтрації документів та агрегації статистики в акаунті. Наприклад, ви можете позначити тегами публікації за певними темами новин, а потім отримати статистику за тим, як різні джерела поширюють ці теми. Детальніше про ручне тегування повідомлень. Для автоматизації тегування в акаунті можна налаштувати автоматичне тегування публікацій за ключовими словами та іншими характеристиками публікацій. Для налаштування автотегів зверніться до вашого менеджера підтримки або напишіть у чат в системі.

Сповіщення та розсилки (алерти)

Система Semantrum може надсилати вам сповіщення про нові публікації під час роботи у системі, алерти за вашими темами на e-mail чи у Telegram, а також щоденні та щотижневі дайджести.

  1. Сповіщення про нові публікації під час роботи у системі
Semantrum може повідомляти вас про появу нових публікацій під час роботи. Для отримання сповіщень вам потрібно у браузері, з яким ви зараз працюєте, дозволити надсилання спливаючих повідомлень. Детальніше про сповіщення у браузері.

  1. Розсилки (алерти)
За допомогою розсилок Ви зможете:
  1. Отримати перелік нових згадувань за темою у тілі листа та/або у сформованому звіті;
  2. Обирати канал відправки розсилок (e-mail чи Telegram, для Вас особисто чи у групу);
  3. Отримувати алерти про появу нових згадувань за обраним розкладом або у режимі реального часу;
  4. Отримати щоденний, щотижневий або щомісячний короткий дайджест з ключовими показниками PR-активності: динаміка згадок за тиждень, тональність, роль, найважливіші публікації;
  5. Налаштувати розсилки за вашим персональним набором фільтрів за допомогою збережених запитів.

Спеціальні експорти в форматі .docx

Крім стандартних експортів публікацій в акаунті можна налаштувати спеціальні експорти з групуванням публікацій за певними характеристиками. Наприклад, можна налаштувати експорти з формуванням розділів за тональністю публікацій, або наявністю певного тега. Якщо в акаунті налаштувати автоматичне тегування публікацій за згадуваннями спікерів компаній, то завдяки спеціальному експорту можна отримувати готовий експорт публікацій із розділами за згадуваннями спікерів компанії.

Дашборд

Якщо стандартні графіки не відповідають вашим потребам, у системі Semantrum можна додати інтерактивну інфографіку (дашборд), налаштовану спеціально під вас. Детальніше про те, що таке дашборд.
Налаштування дашборда може входити у ваш тарифний пакет. Якщо це не так, зверніться до вашого менеджера з продажів. 

Гарного користування системою Semantrum!



    • Related Articles

    • Збережені запити

      Функціонал "Збережені запити" буде корисним, якщо Ви часто користуєтесь всередині тематичної стрічки певним набором фільтрів чи виконуєте додатковий пошук та хотіли б відслідковувати динаміку за цим станом фільтрів. Ви можете зберегти та ...
    • Розсилки (алерти) у Semantrum: огляд функцій

      Для того, щоб бути постійно у курсі медійних подій навколо бренду, персони чи іншої важливої теми, користувачі Semantrum мають можливість підписатися на розсилки у форматі звітів, дайджестів чи переліку публікацій у форматі docx. чи xlsx. За ...
    • Як налаштувати розсилки за збереженими запитами

      Розсилка за збереженими запитами буде корисна, якщо Ви часто користуєтесь всередині тематичної стрічки певним набором фільтрів чи виконуєте додатковий пошук та хотіли б відслідковувати динаміку публікацій за цим станом фільтрів. Створення збереженого ...
    • Швидкий старт

      Якщо ви тільки починаєте працювати в Semantrum - ця стаття для вас. Вітаємо! Цей та інші матеріали допоможуть вам використовувати можливості система для найкращого результату. Для початку, ознайомтесь із основними можливостями системи Semantrum. ...
    • Налаштування розсилки за порівнянням двох або більше тем

      Стандартні налаштування розсилок за темами дозволяють підписатись тільки на одну тему. Якщо вам потрібно відслідковувати декілька тем з вашого акаунту, ви можете підписатись на кожну з них окремо, при цьому обрати різні налаштування для кожної теми. ...