Про систему Semantrum: основні можливості

Про систему Semantrum: основні можливості

Онлайн-система Semantrum – сервіс для моніторингу та аналізу репутації.

Система шукає згадки про ваші та конкурентні бренди, компанії, організації, персони та інші ключові слова в базі даних, зібраних з веб-медіа, соціальних медіа, сайтів відгуків та пошуку роботи.

Онлайн-система, в якій у режимі 24/7 накопичуються повідомлення з таких типів джерел для подальшого аналізу:

• загальноукраїнський Єдиний марафон (ТБ); 

• друковані ЗМІ (загальноукраїнські та регіональні);

• 215 000 + сайтів новин, інформаційних агентств, онлайн-представництв, держорганів та компаній з усього світу;

• Соціальні мережі та месенджери: Facebook, Youtube, Twitter, Вконтакте, Однокласники, Instagram, Telegram, TikTok;

• Сайти з відгуками;

• Резюме;

• Онлайн-форуми.

Web-джерела ми додаємо до сканування постійно, а моніторинг даних можливий будь-якою мовою. В системі підключені більше 120 000 зарубіжних web-джерел англійською та іншими мовами.

Система Semantrum надає велику кількість додаткових можливостей для налаштування роботи із моніторингом згадувань, а також для побудови аналітики за цими згадуваннями.





Що ви можете отримати в  Semantrum?

Система визначає додаткові атрибути для всіх ваших згадок - тональність, охоплення, тип згадки, чи був ваш бренд вирішальним для цієї публікації чи ні; чи була в публікації пряма мова; імена осіб, географічні розташування, бренди та компанії, які згадувалися у публікаціях.



Визначення тональності публікацій здійснюється завдяки використанню ML-алгоритмів та спирається на згадування вашого об'єкта моніторингу у текстах публікацій. Тональність публікацій можна використовувати як фільтр, для аналітики в режимі перегляду графіків, в експортах та в дашбордах. Ви також можете самостійно корегувати тональність публікацій.




Охоплення публікацій розраховується автоматично за даними щодо кількості відвідувань сайту за місяць або кількості підписників джерела. Цей показник показує прогнозну кількість переглядів публікації (новини/посту/сюжету). Охоплення відображається на картці публікації, ви можете отримувати дані в excel-експортах та в автоматичних звітах у системі, а також у дашборді отримувати різноманітні графіки за цим показником. Охоплення публікацій дозволяє побудувати аналітику згадувань, яка враховує не тільки їх кількість, а й прогнозований вплив на аудиторію. Для постів у соцмережах система сканує також відкриті метрики: перегляди, кількість лайків/реакцій, кількість репостів, кількість коментарів. Детальніше про моніторинг соцмереж.



Роль у публікації показує, в якій ролі виступає об’єкт моніторингу публікації - головній, другорядні чи контекстній. Завдяки цьому параметру можна обрати найбільш релевантні публікації, тобто ті, у яких компанія/персона згадується не побіжно, а перебуває у центрі уваги, виокремлювати джерела, які найчастіше згадують ваш об'єкт моніторингу у головній ролі, аналізувати охоплення згадок з розподілом за роллю тощо. 






Завдяки використанню ML-алгоритмів система також визначає суб'єктність - чи була та чи інша публікація ініційована вашою компанією/організацією, чи ні. Система визначає наявність у публікаціях прямого, непрямого мовлення об'єкта моніторингу або посилання на об'єкт моніторингу як на джерело інформації. Завдяки цьому параметру ви можете відфільтрувати суб'єктні публікації, відстежувати розповсюдження ваших прес-релізів, будувати статистику за кількістю суб'єктних публікацій, їх охопленням та динамікою, відбирати джерела, які найчастіше розповсюджують ваші матеріали, порівнювати рівень контролю в інформаційному просторі вашої компанії та конкурентів без додаткових зусиль на аналіз всіх публікацій конкурентів. 



В системі автоматично розраховуються індекси ефективності комунікацій. Ви можете фільтрувати ваші згадування за параметром Індексу помітності у медіа, щоб відібрати публікації, які найбільше впливають на інформаційне поле. За Індексом лояльності медіа ви можете швидко оцінювати співвідношення позитивних та негативних згадок об'єкта моніторингу, слідкувати за динамікою показника та порівнювати його рівень для вашої компанії/бренду та конкурентів.





В публікаціях також автоматично визначаються згадування персон, географічних назв, брендів та компаній. Ви можете використовувати фільтри за цими автоматично визначеними об'єктами та переглядати статистику у режимі графіків. Наприклад, можете визначати, які географічні назви найчастіше згадують ваші конкуренти в ініційованих ними публікаціями (у поєднанні фільтрів Географія та Суб'єктність), які персони найчастіше згадуються разом із вашою компанією чи конкурентами тощо. 



Ви можете працювати також із характеристиками джерел, які пишуть про вас. Ви можете фільтрувати публікації та отримувати статистику за назвами джерел, розміром джерел, регіоном їх походження, тематикою та категорією джерел. Дізнайтесь більше про те, які характеристики джерел виділяються в Semantrum. Крім регіону джерел, Semantrum автоматично визначає мову публікацій, завдяки чому ви можете фільтрувати публікації та формувати аналітику за згадуваннями у різних мовних середовищах. Завдяки окремому виділенню автора публікації ви зможете визначати активних користувачів в соцмережах, які пишуть про вас. Для публікацій в соцмережах також визначаються хештеги, які в них були використані. Ви зможете дізнатись, які хештеги використовує ваша аудиторія та конкуренти,  а також використовувати хештеги для збору публікацій за темами і в якості фільтрів у вашому акаунті. Дізнайтесь більше про пошук за хештегами.



Як ви можете налаштувати вашу роботу в Semantrum?


Акаунт налаштовується персонально під вас та включатиме теми за ключовими словами вашого запиту. Ви також можете змінювати ключові слова або створювати теми самостійно. В одному акаунті можуть працювати декілька ваших співробітників, система також має можливості налаштування прав та ролей користувачів, щоб визначити зони відповідальності співробітників. Дізнайтесь більше про те, як налаштувати акаунт.


Користувачі можуть отримувати алерти з різноманітними налаштуваннями через e-mail, в особистий канал чи в групу в Telegram, отримувати автоматичні звіти без необхідності заходити в систему. Алерти можуть відправлятись за розкладом або в режимі реального часу, можна обирати вкладені файли, автоматичні щоденні та щотижневі звіти Кожен користувач може налаштувати алерти для себе окремо, а менеджер підтримки може налаштувати для вас групові розсилки на e-mail, якщо однакові сповіщення потрібні багатьом користувачам.





Якщо ви часто користуєтесь певними фільтрами, ви можете зберегти їх для повторного використання, створивши збережений запит. Ви зможете швидше застосовувати потрібні фільтри, працювати за одним запитом із іншими користувачами або зробити запит приватним, а також за збереженими запитами можна налаштовувати алерти. Таким чином можна, наприклад, налаштувати сповіщення про появу негативних публікацій, про появу публікацій із визначеними ключовими словами або на певних джерелах.





Як ви можете працювати із знайденими згадуваннями у вашому акаунті?


Ви можете працювати із публікаціями в акаунті: експортувати, змінювати тональність, проставляти мітки (теги), видаляти публікації, сюжетувати (групувати публікації за схожістю).

Працювати можна як з окремим документом в системі, так і через інструменти масової роботи, опрацьовуючи до 3 тисяч публікацій за один раз. Ви режимі масової роботи ви можете видаляти публікації, змінювати їх тональність, додавати теги. Масово працювати із публікаціями можна також в режимі сюжетуванння. 

Тег - це мітка, яка може проставлятись на публікаціях автоматично або вручну. Теги дозволяють фільтрувати публікації, формувати за ними графіки, експортувати дані до звіту. Теги можуть створювати та додавати користувачі, в тому числі обробляти публікації масово, а також можна налаштувати автоматичне додавання тегів за наявністю в публікаціях певних ключових слів та за іншими параметрами. Теги також можна організовувати у групи, таким чином виокремлювати, наприклад, окремо теги продуктів, спікерів та тем публікацій. За тегами ви зможете фільтрувати згадування, переглядати статистику у режимі графіків, отримувати дані в експортах, організовувати аналітику в дашборді.


Сюжетування (групування) публікацій дозволяє об'єднати окремі публікації у вибірці (відфільтровані публікації) за параметром збігу ключових слів у сюжети, тобто схожі за темою та текстами групи. Сюжетування дозволяє скоротити час на аналіз тем згадувань, швидко орієнтуватись в інформаційному просторі, не витрачаючи час на перегляд рерайтів та схожих публікацій. Сюжетування також дозволяє ефективніше працювати із тональністю та тегами, застосовуючи їх масово до сюжетів. Експорти сюжетів у форматах .xlsx та .docx дозволяє ефективніше працювати із даними та скорочувати об'єм звітів. 


Експорти доступні у форматах .docx, .xlsx та .pptx. Крім списку та текстів публікацій ви зможете експортувати: автоматично створені анотації публікацій, сюжетовані публікації, публікації із розділами та сортуванням за певною ознакою, автоматичні звіти у форматах .docx, .xlsx та .pptx. В .xlsx-експортах ви отримаєте велику кількість даних, які можете використовувати для самостійної побудови подальшої аналітики. Готові графіки ви можете отримати в автоматичних звітах, у режимі перегляду графіків та в дашборді. Всього у системі Semantrum доступний 22 варіанти експорту. 


Як ви можете переглядати результати моніторингу в Semantrum?

Дані в системі представлені стрічкою повідомлень, графіками, які реагують на застосування фільтрів, та режимом перегляду зображень.

У стрічці повідомлень ви можете обирати теми, за якою/якими ви переглядаєте публікації, або можна переглядати публікації всіх тем одразу. Дізнайтесь більше про перегляд тем. Крім того, ви можете не тільки обирати будь-які фільтри для перегляду публікацій у темах, але й переглядати налаштовані в акаунті теги та групи тегів окремо від тем. Дізнайтесь більше про перегляд у режимі тегів
У режимі перегляду зображень ви можете бачити ті зображення, які використовуються в публікаціях/постах. Цей режим буде зручним, якщо вам потрібно проаналізувати візуальний ряд акаунта у соцмережах вашого конкурента, візуальні елементи, які асоціюються із вашим брендом у ЗМІ, переглянути фото за хештегами, наприклад, хештег івенту чи конкурсів тощо. 
Режим "Графіки" дає доступ до швидкої візуальної аналітики згадувань за обраними фільтрами. Тут представлені основні графіки за кількісною статистикою згадувань. У режимі графіків доступні декілька вкладок із тематично згрупованими графіками: загальна статистика, тональність, джерела, теги, автоматично визначені персони/бренди/географічні назви. Ви можете передивлятись графіки за обраною темою/темами, експортувати зображення та дані із графіків.

Які ще можливості є у користувачів Semantrum?

Враховуючи ваші потреби, ми можемо налаштувати інтерактивний дашборд із персонально підібраними зрізами та графіками. Дашборд можна доповнити додатковими зовнішніми даними, наприклад, Google Analytics або вашими фінансовими даними. Що таке дашборд і які його можливості.

Якщо вам потрібно формувати звітність та обробляти публікації за вашими особливими потребами, ви можете замовити в Semantrum аналітичні послуги. Ви можете отримати супровід вашої роботи з боку аналітика Semantrum, розробку та виконання індивідуальних звітів різної періодичності, надання висновків аналітика у звітах.

Якщо ваші ключові слова постійно змінюються і моніторинг у сталих темах не задовольняє ваших потреб, або крім даних у темах вам потрібно отримати дані про інші теми у попередні періоди, ви можете замовити доступ у медіа-архів або тематичний експорт із нього. Медіа-архів Semantrum накопичується з 1998 року та доповнюється щодня.

Якщо ви не впевнені, які саме метрики та характеристики важливі для вас, прочитайте у нашому блозі статтю Як побудувати систему оцінки комунікації для бренду чи організації.

Гарного користування системою Semantrum!




    • Related Articles

    • Збережені запити

      Функціонал "Збережені запити" буде корисним, якщо Ви часто користуєтесь всередині тематичної стрічки певним набором фільтрів чи виконуєте додатковий пошук та хотіли б відслідковувати динаміку за цим станом фільтрів. Ви можете зберегти та ...
    • Експорти у Semantrum

      У системі Semantrum доступний 22 варіанти експорту. Вони відрізняються між собою за форматами, даними, типами, тощо. У цій статті ми перелічимо всі існуючі у системі формати експортів. Основні види експортів, доступні в системі, - це експорти звітів ...
    • Що таке дашборд і які його можливості

      Що таке дашборд? Дашборд - це інструмент для візуалізації результатів моніторингу, набір інтерактивних графіків та показників, які налаштовані для однієї або декількох тем. Використання дашборда значно спрощує процес аналізу даних, адже ви отримуєте ...
    • Загальні запитання

      Запитання Відповідь Основні запитання Для підключення до системи Semantrum чи повинен я встановлювати щось на свій комп'ютер? Ні, ми надаємо ліцензію на використання онлайн-системи (хмарне рішення, воно ж SaaS-рішення). Сплативши доступ, ви отримуєте ...
    • Як налаштувати акаунт

      Для ефективної роботи у системі ви можете налаштувати для себе елементи вигляду системи, а також додати декілька видів корисних інструментів (сповіщення про нові публікації, теги та автотеги, збережені запити тощо). Налаштування акаунту У ...