Швидкий старт

Швидкий старт

Якщо ви тільки починаєте працювати в Semantrum - ця стаття для вас. Вітаємо! Цей та інші матеріали допоможуть вам використовувати можливості система для найкращого результату.

Для початку, ознайомтесь із основними можливостями системи Semantrum.

Онлайн-система Semantrum – сервіс для моніторингу та аналізу репутації.

Система шукає згадки про ваші та конкурентні бренди, компанії, організації, персони та інші ключові слова в базі даних, зібраних з веб-медіа, соціальних медіа, сайтів відгуків та пошуку роботи. У системі можна налаштовувати збір та аналіз публікацій з медіа відповідно до ваших потреб.


Перегляньте відео про те, як розпочати працювати в системі:



Розпочніть роботу у системі

Налаштування тем

У вашому акаунті можна налаштувати моніторинг потрібних вам тем/ключових слів. Ви можете зробити це самостійно, або із допомогою менеджера підтримки. Дізнайтесь більше про створення теми в Semantrum.



Тем в акаунті може бути багато, їх кількість залежить від вашого тарифного пакету. Теми можна змінювати з часом, якщо у вас змінюються потреби. Детальніше про редагування тем.

Почніть шукати потрібну вам інформацію

У вашому акаунті накопичуються згадування за ключовими словами всіх ваших тем. Ви можете здійснювати пошук потрібної інформації у всіх цих публікаціях, як всередині однієї, так і декількох або всіх ваших тем.  Якщо вам потрібно знайти якесь слово/персону/компанію, яка згадувалась разом із ключовими словами у певній темі, або знайти всі передруки прес-релізу вашої компанії, скористайтесь полем Пошук на панелі фільтрів. Детальніше про пошук публікацій в темі/темах


Якщо ви не бачите панелі фільтрів, перевірте, чи не прихована вона. Детальніше про закріплення панелі фільтрів.

Працюйте із знайденими публікаціями: змінюйте тональність, тегуйте, видаляйте

Ви можете працювати із знайденими публікаціями, якщо вам потрібно змінити автоматично визначену тональність, додати теги або видалити публікації
Оберіть потрібні публікації та натисніть на потрібну іконку на панелі роботи із публікаціями. Детальніше про те, як змінити тональність декількох публікацій одразуДізнайтесь більше про тегування повідомлень.



Аналізуйте та експортуйте отримані публікації

Ви можете отримати візуальну аналітику, експорти списків публікацій або автоматичні звіти за знайденими вами публікаціями, або за вашими темами в цілому.
Для отримання вбудованої візуальної аналітики перейдіть до режиму перегляду "Графіки". Ви зможете переглянути основну статистику за темою або за результатами вашого пошуку. Графіки реагують на обрані вами фільтри на панелі фільтрів. Детальніше про автоматичну візуальну аналітику (режим "Графіки").


Якщо ви хочете експортувати список публікацій, дізнайтесь про те, як експортувати дані у форматі .docx та у форматі .xlsx.
  1. Оберіть публікації, які необхідно експортувати. Ви можете обрати всі відфільтровані публікації через чекбокс на панелі роботи з публікаціями, або ви можете обрати декілька потрібних публікацій через чекбокси на картках публікацій. 
  2. Відкрийте меню експортів на панелі інструментів та оберіть варіант експорту.


Ви можете також експортувати готові звіти за темою або знайденими публікаціями. Дізнайтесь більше про експорти у Semantrum.

Збережіть результати пошуку для подальшої роботи

Ви можете зберегти створений вами запит (комбінацію обраних тем, фільтрів та наскрізного пошуку), якщо він може бути потрібним вам у подальшому. Збережений запит ви зможете застосувати пізніше в будь-який момент замість того, щоб знов обирати фільтри та/або робити пошук за ключовими словами. Збережений запит може бути доступним тільки вам або всім користувачам вашого акаунту. Детальніше про збережені запити.


Налаштуйте сповіщення про нові згадування ваших ключових слів

Ви можете налаштувати отримання алертів на e-mail чи Telegram, за розкладом чи в режимі реального часу, з кладеними файлами або без, а також ви можете отримувати щоденні, щотижневі та щомісячні дайджести. Розсилки можна налаштувати за темою або за збереженим запитом. 
Для налаштування розсилок у головному меню акаунту оберіть пункт Керування розсилками. Далі оберіть потрібну тему або збережений запит та потрібні налаштування розсилки. Детальніше про розсилки (алерти) у Semantrum.



Ви можете додати бот Semantrum у Telegram для отримання сповіщень за темами або збереженими запитами, а також додати бот до будь-якої вашої групи у Telegram. Детальніше про те, як налаштувати отримання у Telegram нових публікацій за темоюДетальніше про підключення групи в Telegram до алертів.

Дізнайтесь більше про систему та її можливості

Перегляньте опис основних елементів інтерфейсу, щоб зорієнтуватись в системі. 

Для ефективної роботи у системі ви можете налаштувати для себе елементи вигляду системи, а також додати декілька видів корисних інструментів (сповіщення про нові публікації, теги та автотеги, збережені запити тощо). Детальніше про те, як налаштувати акаунт.

Якщо вам потрібна будь-яка допомога, ознайомтесь із тим, як отримати допомогу по роботі у системі.


    • Related Articles

    • Збережені запити

      Функціонал "Збережені запити" буде корисним, якщо Ви часто користуєтесь всередині тематичної стрічки певним набором фільтрів чи виконуєте додатковий пошук та хотіли б відслідковувати динаміку за цим станом фільтрів. Ви можете зберегти та ...
    • Розсилки (алерти) у Semantrum: огляд функцій

      Для того, щоб бути постійно у курсі медійних подій навколо бренду, персони чи іншої важливої теми, користувачі Semantrum мають можливість підписатися на розсилки у форматі звітів, дайджестів чи переліку публікацій у форматі docx. чи xlsx. За ...
    • Налаштування розсилки за порівнянням двох або більше тем

      Стандартні налаштування розсилок за темами дозволяють підписатись тільки на одну тему. Якщо вам потрібно відслідковувати декілька тем з вашого акаунту, ви можете підписатись на кожну з них окремо, при цьому обрати різні налаштування для кожної теми. ...
    • Як налаштувати акаунт

      Для ефективної роботи у системі ви можете налаштувати для себе елементи вигляду системи, а також додати декілька видів корисних інструментів (сповіщення про нові публікації, теги та автотеги, збережені запити тощо). Налаштування акаунту У ...
    • Як налаштувати розсилки за збереженими запитами

      Розсилка за збереженими запитами буде корисна, якщо Ви часто користуєтесь всередині тематичної стрічки певним набором фільтрів чи виконуєте додатковий пошук та хотіли б відслідковувати динаміку публікацій за цим станом фільтрів. Створення збереженого ...